background img
banner
banner

Αρωγός με ανακατανομή και διεκδίκηση κονδυλίων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όμως, πέραν από την τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε αξιακά ζητήματα τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα λειτουργήσει ως αρωγός και στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και τις παραγωγικές τάξεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου.
Η ακρίβεια στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες και ο απόλυτος κίνδυνος κατάρρευσης των εξαγωγικών κλάδων της περιοχής μας κινδυνεύει να θέσει σε γενικευμένο φάσμα κοινωνικής έκρηξης τον πληθυσμό της Χώρας και της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός με την ανακατανομή και διεκδίκηση κονδυλίων για τη στήριξη του κοινωνικού ιστού και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής αλλά και να έρθει σε άμεση συνεργασία με τους εξαγωγικούς κλάδους και την κυβέρνηση για την στήριξη των τελευταίων στη διάθεση των προϊόντων τους.
Επίσης, θα σταθεί αρωγός στην υποδοχή προσφύγων και ιδιαίτερα των ομογενών που πιθανά επιθυμούν την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας.
Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το ψήφισμα θα σταλεί στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να τεθεί υπ όψη του Προέδρου Απόστολου Τζιτζικώστα και κατ επέκταση να τεθεί στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας είναι Πρόεδρος.

Ν. Φαρμάκης: «Το μέλλον των πολιτών της Ευρώπης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στα καταφύγια!»

Κατά την τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, ενώ μετέφερε και την εμπειρία του από την συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών στη Μασαλία, όπου τοποθετήθηκαν, ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας των περιφερειών της Ουκρανίας και ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι αυτά που ακούγαμε δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα.
Όχι, δεν αξίζει τέτοια μοίρα για κανέναν λαό, πουθενά στον κόσμο. Πολύ περισσότερο στην Ευρώπη του πολιτισμού και της δημοκρατίας» παρατήρησε και συνέχισε:
«Σαν άνθρωπος, αν θέλετε και σαν πατέρας, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τις εικόνες φόβου και θανάτου που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδικά μάτια και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πως τα δικά μας παιδιά μπορεί να ζήσουν σε έναν κόσμο με τις σειρήνες να ουρλιάζουν και να καλούν τον κόσμο στα καταφύγια.

Ας ενώσουμε λοιπόν και τη δική μας φωνή με τη φωνή των απλών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Δεν θέλουμε τείχη και δεν χρειαζόμαστε χαρακώματα. Θέλουμε μόνο ειρήνη και χρειαζόμαστε μόνο διάλογο και αλληλοκατανόηση.

Ειδικά εμείς οι Έλληνες, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν πολίτη του κόσμου. Έχουμε να χωρίσουμε μόνο με εκείνους που απεργάζονται σχέδια σε βάρος των πολιτών και που, είτε από μεγαλοϊδεατισμό, είτε από συμφέρον, καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον των πολιτών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr