background img
banner
banner

Γέμισε χαρταετούς ο ουρανός της Αιγιάλειας!

ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Μπορεί τα καθιερωμένα Κούλουμα υπό τη διοργάνωση Συλλόγων της περιοχής να μην πραγματοποιήθηκαν ούτε φέτος, πλην όμως, δεκάδες Αιγιαλείς αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του τριημέρου, τίμησαν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου το έθιμο ρίψης του χαρταετού. Ο συννεφιασμένος ουρανός της Αιγιάλειας γέμισε πολύχρωμα «χαρτάκια» που συναγωνίζονταν πιο θα φτάσει πιο ψηλά, συμβαδίζοντας με την αίσθηση ελευθερίας που τόσο έχουν ανάγκη όλοι να νιώσουν, μετά τα δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας.

Κάπως έτσι, οι παραλίες γέμισαν κόσμο, με την Αλυκή να κρατά τα «σκήπτρα» για τους Αιγιαλείς, και τον δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο να παίζει τον δικό του ρόλο, «βάζοντας» τους χαρταετούς να καθρεφτίζονται πάνω από τα νερά της λίμνης. Ανάλογη κίνηση από το πρωί ως αργά το μεσημέρι και στην Άβυθο, αλλά και τα Διγελιώτικα και τα Βαλιμίτικα, με το πρώην γήπεδο να αποτελεί το ιδανικό σημείο!

Οι Αιγιαλείς και οι επισκέπτες μπορεί να μην απόλαυσαν τα σαρακοστιανά εδέσματα στην ύπαιθρο, λόγω και των χειμωνιάτικων καιρικών συνθηκών, ωστόσο αυξημένη κίνηση παρουσίασαν όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Ανέβαλαν τα Κούλουμα λόγω μέτρων

Να σημειωθεί ότι οργανωμένα Κούλουμα σχεδίαζε ο Σύλλογος Διακοπτού που αναβλήθηκαν καθώς δεν προηγήθηκε άρση των περιοριστικών μέτρων του covid και βέβαια και ο Σύλλογος Αλυκής που… έκανε πίσω, παρά το γεγονός ότι για πολλά – πολλά χρόνια κάθε Καθαρά Δευτέρα διοργάνωνε μεγάλη γιορτή με δωρεάν φαγητά και μουσική στην αγαπημένη παραλία των Αιγιωτών.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα, μία ημέρα πριν, το Δ. Σ. του Συλλόγου Αλυκής, μετά λύπης ανακοίνωνε ότι για δεύτερη χρονιά φέτος δε θα γίνουν τα παραδοσιακά “Κούλουμα στην Αλυκή”! Συγκεκριμένα, ανέφερε: ΄΄Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, αποτρέπει το Δ. Σ. του συλλόγου μας να οργανώσει φέτος τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προς διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ελπίζουμε ότι σύντομα επιστρέφουμε στην κανονικότητα και θα σας περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα του 2023, να τιμήσουμε όλοι μαζί το έθιμο και να γιορτάσουμε παρέα, με παραδοσιακή φασολάδα και το πέταγμα του χαρταετού!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr