background img
banner
banner

Προσφορά δειγματολειπτικών τεστ από την 6η ΥΠΕ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΤΡΕΩΝ- ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ-  ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας έναντι της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ πρόκειται να προσφέρει δωρεάν τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού (rapid test) στις Κοινωνικές Δομές τριών Δήμων της Αχαΐας και στα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Θηλέων και Αρρένων, που βρίσκονται στην Πάτρα.

Πιο αναλυτικά, η καθημερινή επαφή που έχουν οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών με εξυπηρετούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με εξυπηρετούμενους που διαβιούν σε ανθυγιεινές συνθήκες αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την διασπορά και τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Οι τακτικοί έλεγχοι εκ μέρους τους κρίνονται αναγκαίοι προκειμένου να προλάβουν έγκαιρα την πιθανή νόσησή τους και να τεθούν σε μέτρα καραντίνας.

Επίσης, η συμβίωση εφήβων και μικρών  παιδιών, που  είναι μαθητές και μαθήτριες και δύνανται να μεταφέρουν την εξάπλωση του ιού από τις σχολικές αίθουσες στο Κέντρο Φιλοξενίας,  όπου διαβιούν, είναι ένας ακόμη παράγοντας κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ τους και μεταξύ του προσωπικού που τα φροντίζει.

Υπό το πρίσμα, επομένως, του έγκαιρου εντοπισμού των συμπτωματικών και των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προσφέρει 120 τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού (rapid test) στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας και Δυτικής Αχαΐας (ξεχωριστά στον καθένα) για τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως, επίσης, και στα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Θηλέων και Αρρένων, στην Πάτρα, για τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους.

΄΄Οι τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι ευθύνη όλων μας και αποτελούν μέσο αναχαίτισης της πανδημίας΄΄, τονίζεται σε δελτίο Τύπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr