background img
banner
banner

Επιστολή Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ προς τους υπουργούς

ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Α. Πλεύρη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Π. Μηταράκη, την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ-Μ. Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτη, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά να παρθούν έμπρακτα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των προσφύγων με αναπηρία που θα φιλοξενηθούν στη χώρα, με προτεραιότητα την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και παροχής υγειονομικής περίθαλψης, που θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου.

Όπως τονίζει, ΄΄έχει συμπληρωθεί ήδη ένας μήνας από την αρχή των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια κατοίκους της να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας τους, μπροστά στον κίνδυνο για τη ζωή τους. Μεγαλύτερη απειλή και φόβο βιώνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες με αναπηρία καθώς, εκτός των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, ενημέρωσης και υποδοχής. Όπως αναδεικνύει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει τη συνεργασία για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία στην Ουκρανία΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο Υπουργείο Υγείας υπάγονται δομές που, με την κατάλληλη στελέχωση, μπορούν να υποδεχτούν και να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής προστασίας΄΄. Και καταλήγει: ΄΄Το αναπηρικό κίνημα έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να συμβάλει στην εξεύρεση σχεδίου για την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr