background img
banner
banner

«Προκάλεσες ζημιά σε έργο της ΔΕΥΑΑ; Θα πληρώσεις!»

ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ζημιωμένη βγαίνει συχνά πυκνά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας, καθώς κατά τη διάρκεια έργων προκαλούνται σοβαρές φθορές στα δίκτυά της, κόστη που αναγκάζεται να καλύψει από το ταμείο της. Προκειμένου όμως να… αναλαμβάνει τις ευθύνες του όποιος προκαλεί φθορές, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, αποφασίστηκε ο καθορισμός κοστολογίου για την επισκευή βλαβών που προκαλούνται από τρίτους…

΄΄Τελευταία, έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο πρόκλησης βλαβών στα δίκτυα της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, κατά την διαδικασία εκτέλεσης διαφόρων έργων και εργασιών από τρίτους, και μάλιστα και από τεχνικά συνεργεία υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να παρίσταται άμεση ανάγκη για τον καθορισμό ενός κοστολογίου, για την αποκατάσταση των εκάστοτε βλαβών και την επισκευή φθορών που προκαλούνται με υπαιτιότητα τρίτων στις εγκαταστάσεις και στα δίκτυα της Επιχείρησης΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ντίνος, κάνοντας γνωστό πως μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν οι ζημιές αφού δεν υπήρχε κοστολόγιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ίδια η ΔΕΥΑΑ.

Πρόβλεψη από τον Κανονισμό

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως αυτό προβλέπεται και από τον Κανονισμό Ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης που ορίζει πως εκείνοι που προξενούν με οποιοδήποτε τρόπο βλάβη στις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΥΑ είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν την Επιχείρηση, για την επισκευή της φθοράς. Η επισκευή της φθοράς γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τη ΔΕΥΑΑ. Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής συντάσσεται επιμέτρηση και λογαριασμός του κόστους της, που υπογράφονται από τους αρμοδίους υπαλλήλους της και αποστέλλονται στον υπόχρεο της ζημίας για εξόφληση.

Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ προχώρησε στη μελέτη και τη σύνταξη κοστολογίου επισκευής βλαβών σε δίκτυα που προκαλούνται από υπαιτιότητα τρίτων, στο οποίο περιγράφονται κάποια αντικειμενικά κριτήρια και κάποιοι σταθεροί παράγοντες, βάσει των οποίων θα συντάσσεται η τελική επιμέτρηση.

Πώς θα επιβαρύνονται

Η επισκευή βλάβης του δικτύου ύδρευσης που αφορά βλάβες που προκλήθηκαν υπαιτιότητα τρίτων τιμολογείται ως εξής:

1. Συνεργείο επισκευής (περιλαμβάνει έναν τεχνίτη υδραυλικό και έναν εξειδικευμένο βοηθό) με το όχημα μετακίνησης και κατάλληλο εξοπλισμό 40 €/hr εργασίας

2. Χρήση μηχανήματος για την επισκευή βλάβης 50 €/hr εργασίας

3. Για επιπλέον εργάτη η χρέωση είναι 15 €/hr εργασίας

4. Οι ανωτέρω τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

5. Τα υλικά επισκευής που θα απαιτηθούν για την επισκευή της βλάβης χρεώνονται επιπλέον με τις τρέχουσες τιμές του εμπορίου.

6. Το κόστος αποκατάστασης της τομής εφόσον γίνει από την υπηρεσία γίνεται σύμφωνα με τα ανωτέρω για τα μηχανήματα και το προσωπικό, τα υλικά θα επιμετρηθούν και θα χρεωθούν με τις τρέχουσες τιμές του εμπορίου.

7. Η μετάβαση και η επιστροφή από την έδρα της υπηρεσίας προς τη θέση της βλάβης χρεώνεται ως ώρα εργασίας σύμφωνα με τα ανωτέρω.

8. Οι ως άνω τιμές προσαυξάνονται με συντελεστή 1.5 όταν η επισκευή γίνεται εκτός ωραρίου και με συντελεστή 2 όταν η επισκευή γίνεται Κυριακή και σε επίσημες αργίες.

9. Η πιστοποίηση των βλαβών, το κοστολόγιο και η επιμέτρηση θα γίνεται από αρμόδιο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

10. Η απώλεια ύδατος λόγω της βλάβης δύναται να τιμολογηθεί κατόπιν εκτίμησης της υπηρεσίας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr