background img
banner
banner

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Καταδίκη της ρωσικής εισβολής και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην υβριδική συνεδρίαση (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Η εισβολή στη Ουκρανία και το πλαίσιο που τίθεται για έναν επιθετικό πόλεμο ξυπνάει ξανά τις μνήμες των λαών της Ευρώπης από το σκοτεινό παρελθόν, πρόσφατο και μακρινό. Οι πολεμικοί ανταγωνισμοί κρατών και οικονομικών συμφερόντων και ο διαμοιρασμός των εδαφών κυρίαρχων κρατών το μόνο που προκαλεί είναι ανθρώπινο πόνο για τους λαούς που μετατρέπονται σε πρόσφυγες αλλά και όλους τους λαούς που πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες ενός πολέμου, που αναδιατάσσει τις σφαίρες γεωπολιτικής και οικονομικής επιρροής. Πέραν από την αυτονόητη και ξεκάθαρη καταδίκη και την εμπράγματη υπεράσπιση ενός μαχόμενου λαού, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποκτήσει ενιαία, συνεπή και μακροχρόνια εξωτερική πολιτική ασφάλειας η οποία δεν θα είναι α λα καρτ».

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Επειδή η Ευρώπη έχει υποστεί παρόμοια πολεμική εισβολή με καταπάτηση των διεθνών συνθηκών και νόμων, τον θάνατο αμάχων και την δημιουργία προσφύγων στην Δημοκρατία της Κύπρου το 1974 που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρόλα τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας και της Γ.Σ. του ΟΗΕ αλλά και της ΕΕ και πολλών διεθνών φορέων το ΠΣ ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση την ανάδειξη του θέματος στην ΕΕ και στην διεθνή κοινότητα και την εκ νέου καταδίκη του εισβολέα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από την διεθνή κοινότητα».

«Για εμάς η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απαιτεί ισχυρή βούληση από όλο τον δημοκρατικό κόσμο, όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε κάθε κράτος το οποίο απειλεί με πόλεμο τα κράτη μέλη της. Χωρίς πολλαπλές γραμμές οι οποίες επιτρέπουν την αμφισημία, τον εξοπλισμό κρατών όπως η Τουρκία που αναπαράγει το σημερινό αναθεωρητισμό της Ρωσίας και με ξεκάθαρη πολιτική βούληση κυρώσεων όταν υπάρχει κλιμάκωση των κινδύνων και των απειλών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος αντιτίθεται σε κάθε είδους πολεμική σύγκρουση και εχθροπραξία που γίνεται στο βωμό μεγαλοϊδεατισμών και γεωπολιτικών αναθεωρητισμών ή στο βωμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με θύματα τους απλούς πολίτες, και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αυτοί που μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διασφαλίσουν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης και του διαλόγου που οικοδομήθηκαν και επικράτησαν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο λαό της Ουκρανίας, τη θλίψη του για την απώλεια τόσων ζωών μεταξύ των οποίων και Έλληνες ομογενείς, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προστασία των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr