background img
banner
banner

Πέντε φορτηγά από τα σχολεία της Αιγιάλειας στην Ουκρανία!

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Την έμπρακτη αλληλεγγύη των σχολείων της Αιγιάλειας αποδεικνύει ο αναπάντεχος όγκος υλικών που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στην Ουκρανία. Η ανθρωπιστική βοήθεια ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σε σημείο που κρίθηκε αδύνατον όλο αυτό το υλικό να μεταφερθεί μέσω των «Γιατρών του κόσμου». Μπορεί η Ελλάδα να μην βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, ωστόσο παρουσιάζει τεράστιες ανάγκες σε επίπεδο ιδρυμάτων και κοινωνικών δομών και το βέβαιο είναι ότι τα είδη που συγκεντρώθηκαν, θα… πιάσουν τόπο.

Τα συγκεντρωθέντα από τους μαθητές της Αιγιάλειας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας, μεταφέρθηκαν στον πολυχώρο «Όνειρο» και από εκεί μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης «Γιατροί του κόσμου».
Χθες, μεταφέρθηκε ένα ακόμη φορτηγό με είδη που είχαν συγκεντρωθεί, μέσω του οχήματος του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιου Κουτρόπουλου, ενώ παρούσες ήταν και οι πρόεδροι των δύο συλλόγων εκπαιδευτικών της Αιγιάλειας, Αθηνά Σκανδάμη και Δώρα Μαστραπά.

΄΄Αποστολή εξετελέσθη. Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους που ανέλαβαν το έργο της συλλογής τροφίμων και υγειονομικού υλικού για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, αλλά κυρίως της εκπαίδευσης των μαθητών στην αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την ειρήνη. Ευχόμαστε αύριο αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν ένα δυναμικό και αποτελεσματικό κίνημα ειρήνης. Ευχαριστούμε και τους γονείς της Αιγιάλειας που σε καιρούς χαλεπούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα από το υστέρημά τους΄΄, αναφέρει η κ. Μαστραπά.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι μεγάλος όγκος του υλικού παραμένει στον πολυχώρο στο Αίγιο, με τους εθελοντές της προσπάθειας να αποφασίζουν, από τη στιγμή που δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν μέσω των «Γιατρών του κόσμου», να δοθούν στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Τέμενη, αλλά και στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας με Αναπηρίες Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr