background img
banner
banner

Συγκίνηση, πίστη και ευλάβεια στην υποδοχή της τίμιας χείρας του Αγίου Χαραλάμπους

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια αλλά και με περίσσια συγκίνηση και κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη του Μεγάλου Κανόνος, το πρωί η υποδοχή της τιμίας και ιεράς χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στο αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου. Πλήθος πιστών προσκύνησε το ιερό σέβασμα που θα παραμείνει στον ναό ως την Κυριακή.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που κατέφθασε το όχημα που μετέφερε το άγιο λείψανο από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου όπου φυλάσσεται και παρεδόθη στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο αλλά και στον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ανάμεσα σε πλήθος ιερέων.
Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς, οι παρευρισκόμενοι υποδέχθηκαν το ιερό κειμήλιο, το οποίο τοποθετήθηκε στο μέσον του ναού. Οι πιστοί προσέρχονταν με σειρά και προσκυνούσαν με ευλάβεια, προσευχόμενοι για υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Παρατηρούσαν δε με δέος την δεξιά παλάμη του Αγίου, να βρίσκεται αδιάφθορη «εἰς σχῆμα εὐλογίας».

Έλαμπε από χαρά προσμένοντας την ουράνια βασιλεία!

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος είπε πως ο Άγιος Χαράλαμπος θυσιάστηκε και έδωσε το αίμα του για τον Ιησού Χριστό, τονίζοντας: ΄΄Εύχομαι ο Θεός να μας δίνει αυτή την ίδια χαρά που είχε στη ζωή του ο Άγιος Χαράλαμπος, αυτή που φανερώνει και το όνομά του, διότι έλαμπε από χαρά, αφού ζούσε από αυτό τον κόσμο την προσμονή της ουράνιας βασιλείας. Με αυτή τη διάθεση, σας καλώ αγαπητοί μου αδελφοί να προσκυνήσουμε την τιμία χείρα του Αγίου και να τον παρακαλέσουμε να μας δίδει ο Θεός τη χάρη του Αγίου Πνεύματος΄΄. Παράλληλα, ο τοπικός Ποιμενάρχης ανέφερε: ΄΄Προσκυνώντας την τίμια χείρα του, να πάρουμε την ευλογία του έτσι ώστε, με διάθεση μετανοίας και εξομολογήσεως και με Θεία Κοινωνία, να φτάσουμε ως την Ανάσταση του Κυρίου μας΄΄. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο Τεσσαρακοστής και καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει επί πενθήμερον ( μέχρι την Κυριακή, 10 Απριλίου, έως και το πέρας του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού), στον Μητροπολιτικό Ναό, προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών κατά την εναπομείνασα πνευματική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα του Ιερού


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr