background img
banner
banner

Συμπληρωματικά κονδύλια λόγω των αυξημένων αναγκών

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μικρή «ανάσα» αποτελούν για τον δήμο Αιγιαλείας συμπληρωματικοί πόροι για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, διαμέσου του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, πέραν της τακτικής επιχορήγησης, συμπληρωματικό κονδύλι εστάλη και για τη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποδέχθηκε την συμπληρωματική κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2022, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του δήμο. Κατόπιν απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανεμήθηκε από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 295.445,95 €, που έχει εγγραφεί και κατανεμηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και λοιπών γενικών δαπανών του δήμου.

Επιπλέον, αποδέχθηκε την συμπληρωματική επιχορήγηση έτους 2022 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων του δήμου. Με την αριθ. 17676/17-03-2022 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδόθηκε στο Δήμο Αιγιαλείας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 64.465,00€, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων με προτεραιότητα στην κάλυψη δαπανών θέρμανσης.

Μισά για Πρωτοβάθμια και μισά για Δευτεροβάθμια

Να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο πρόεδρός της και δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρότεινε κατανομή και απόδοση της συμπληρωματικής κρατικής επιχορήγησης για την Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, ποσού 32.232,50€ και τα υπόλοιπα για την Α/θμια. Το μέλος της Επιτροπής Αθηνά Σκανδάμη ανέφερε ότι η δυναμικότητα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερη προτείνοντας να δοθούν 34.000,00€ στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και 30.465€ στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απαντώντας, ο δήμαρχος είπε ότι η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης στις Σχολικές Επιτροπές, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κάθε φορά διαμορφώνεται ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες των σχολείων και ως τώρα έχει διαμορφωθεί σε αναλογία αυτών των αναγκών. Τελικώς, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr