background img
banner
banner

Τα Σταφιδάλωνα δικαιούνται τον δικό τους κοινόχρηστο χώρο!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2022 ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Οι ανάγκες της καθημερινότητας, η ύδρευσης, ο φωτισμός, οι δρόμοι κι άλλα αναγκαία τεχνικά έργα, έχουν αφήσει κατά μέρος τη δημιουργία πάρκων, πλατειών κι άλλων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής. Και παρότι πρόκειται για οικισμούς που απέχουν από το κέντρο της πόλης, εντούτοις στερούνται σημεία που μπορούν οι πολίτες να απολαύσουν τη βόλτα τους ή να παίξουν τα παιδιά.

Η πρόβλεψη χρηματοδότησης για δημιουργία πλατείας στα Σταφιδάλωνα, που περιλαμβανόταν στην εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού της αντιπολίτευσης, έρχεται να ικανοποιήσει τους ανθρώπους του πυκνοκατοικημένου οικισμού, οι οποίοι άλλωστε είχαν εκφράσει σχετικό αίτημα διαμέσου του συλλόγου τους. Συγκεκριμένα, το κονδύλι για αγορά οικοπέδου στα Σταφιδάλωνα προβλεπόταν στην πρόταση προϋπολογισμού των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο κι εφόσον υπήρξε πρόβλεψη για μετακίνηση χρημάτων από άλλο κωδικό που θεωρήθηκε υποδεέστερης σημασίας.

Β. Ψυχράμη: «Ο μόνος οικισμός που δεν έχει ούτε… δυο μέτρα πλατεία»

Όπως ανέφερε στo protionline.gr η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, ΄΄ο οικισμός των Σταφιδαλώνων είναι ο μόνος που δεν έχει ούτε… δυο μέτρα πλατεία, ούτε ένα παγκάκι να ξαποστάσουν οι ηλικιωμένοι ή να παίξουν τα παιδιά με ασφάλεια, μολονότι έχει ένα Δημοτικό Σχολείο που απαριθμεί 100 παιδιά.

Εφόσον υπάρχει αυτό το ανεκμετάλλευτο οικόπεδο, θεωρήσαμε ότι είναι μία ευκαιρία να δημιουργηθεί εκεί ένας χώρος «στολίδι» για τον οικισμό. Και πέρυσι, στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών του δήμου μας, προτείναμε την αγορά οικοπέδων στις τοπικές κοινότητες Μαυρικίου και Μαμουσιάς, πράγμα που έχει ήδη δρομολογηθεί. Για την φετινή χρονιά προτείναμε την αγορά οικοπέδου στον οικισμό των Σταφιδαλώνων, κρίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε την αυτονόητη διέξοδο στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους΄΄.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω οικόπεδο είναι 1,2 στρέμμα και το κόστος αγοράς ανέρχεται σε 75.000 ευρώ. Σε αυτό υπάρχει ένα οίκημα που θα μπορούσε να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί π.χ. από την Πρόνοια του δήμου, καθώς και ένα πλινθόκτιστο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κατεδαφιστεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr