background img
banner
banner

Ο Πέτρος Δαδιώτης σε έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ με ηχηρό μήνυμα

“TOGETHER WE PLAY” ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Την Πέμπτη (23/6) πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο πλαίσιο του SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ, με σύνθημα “ Together We Play”, στον οποίο συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ. Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν και ο Πέτρος Δαδιώτης, ο Αιγιώτης πρώην Σύμβουλος, επί σειρά ετών, του υπουργείου Αθλητισμού, τον οποίο κάλεσε προσωπικά ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον οποίο συνδέεται με φιλία χρόνων.

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε συνεργασία με τις ΑΜΚΕ «Γήπεδο Ζωής» και Special Olympics παρουσίασε έναν αγώνα που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον και έστειλε ένα μήνυμα. Ότι ο αθλητισμός είναι για όλους. Είναι όλοι ίσοι και δεν χωρούν προκαταλήψεις. Μεγάλα ονόματα από τον χώρο του μπάσκετ, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Εβίνα Μάλτση, συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα που φυσικά δεν είχε νικητές και ηττημένους. Με στόχο την ισότητα στον αθλητισμό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αθλητές Special Olympics, και κωφούς αθλητές στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα πως “είμαστε όλοι μαζί”.

Δαδιώτης: “Στον αθλητισμό όλοι είναι ισότιμα μέλη”

“Ο αθλητισμός μάς προκαλεί και μας βοηθά να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας. Ο συγκεκριμένος αγώνας μπάσκετ και η άψογη αυτή εκδήλωση γενικότερα, σκοπό είχε να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις προκαταλήψεις σχετικά με τους αθλητές που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα, να υπογραμμίσει τη σημασία της κοινωνικής ένταξης και να συμβάλει στην αλλαγή του τρόπου σκέψης μας. Στον αθλητισμό είναι όλα ισότιμα μέλη. Ήταν μια τέλεια διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της και σε όλους όσοι την υλοποίησαν”, τόνισε μιλώντας στo protionline.gr ο Πέτρος Δαδιώτης.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ακολούθησε σύντομη συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή εκτός του θρυλικού πρώην μπασκετμπολίστα, προπονητή και CEO της ΑΜΚΕ «Γήπεδο Ζωής», Παναγιώτη Γιαννάκη, ακόμη του Εκτελεστικού Διευθυντή του «Γηπέδου Ζωής» Δημήτρη Γιαννακάκη και του David Evangelista, Περιφερειακού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Special Olympics, σε Ευρώπη και Ευρασία, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ για αυτόν τον σκοπό. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του SNF Nostos, που φέτος εστιάζει στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την Υγεία.

Στην Άκολη την Παρασκευή ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Την επομένη του αγώνα και με αφορμή την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην Πάτρα, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας έκανε μία “στάση” στην Άκολη, στο σπίτι του Πέτρου Δαδιώτη, από τον οποίο έχει φιλοξενηθεί και στο παρελθόν. Οι δύο άντρες γνωρίζονται πολλά χρόνια, από τη εποχή που ο Αιγιώτης παράγοντας ήταν σύμβουλος του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και – μεταξύ άλλων – έχουν παρευρεθεί μαζί σε όλα τα τελευταία All stars games του ΝΒΑ. Ειδικά από τη στιγμή που συμμετέχει σε αυτά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Πέτρο Δαδιώτη να εκπροσωπεί την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στις εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στην άλλη άκρη του ατλαντικού και στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Παναγιώτης Γιαννάκης και Πέτρος Δαδιώτης, λίγο αργότερα εθεάθησαν με παρέα και στο “calvo” στην παραλία της Άκολης, πριν ο “δράκος” του Ελληνικού μπάσκετ συνεχίσει το ταξίδι του για την Πάτρα και την εκδήλωση στην οποία θα έδινε το παρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr