background img
banner
banner

Βαριές «καμπάνες» σε καταστηματάρχες σε παραλίες του δήμου

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Απειθαρχία και σε πολλές περιπτώσεις παρατυπίες, έδειξαν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας σε παραλιακά καταστήματα του δήμου, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, βεβαιώθηκαν παραβάσεις με τα πρόστιμα να είναι ιδιαιτέρως «τσουχτερά».

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στα καταστήματα των παραλιών της Δ.Ε. Συμπολιτείας, δηλαδή σε Άκολη, Σελιανίτικα και Λόγγο και ο αριθμός των παραβάσεων που «κόπηκαν» προξενεί εντύπωση από τη στιγμή που κανείς δεν θα περίμενε ότι ξεκίνησαν τη λειτουργία τους καταστήματα χωρίς να διαθέτουν καν άδεια… Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρόστιμο είναι αρκετά βαρύ. Ως προς τη διαδικασία, η παράβαση βεβαιώνεται από τη δημοτική αστυνομία, το πρόστιμο προσδιορίζεται από το Τμήμα Εσόδων του δήμου ενώ μεταφέρεται και στην Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου.

15 παραβάσεις

Συνολικά, στις τρεις αυτές παραλίες βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις που είτε αφορούν κατάληψη περισσότερων τετραγωνικών από όσα αναγράφονται στην άδεια των καταστημάτων, είτε έχουν να κάνουν με… καθόλου άδειες. Βεβαίως, υπάρχουν και οι περιπτώσεις επαγγελματιών που έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους για την έκδοση άδειας και βρίσκονται εν αναμονή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ελεγκτές είναι πιο διαλλακτικοί, παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες λειτούργησαν με κάποια καθυστέρηση.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ΄΄οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, είναι καθημερινοί και θα συνεχιστούν τόσο στις ίδιες όσο και σε άλλες παραλίες του δήμου. Σαφώς και δεν βάζουμε στο… στόχαστρο τα καταστήματα. Ο στόχος είναι να δουλέψουν όλοι οι επαγγελματίες σωστά αλλά και να μείνουν οι απαιτούμενοι ελεύθεροι χώροι για τους πολίτες έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν ή να βάλουν προσωρινά την ομπρέλα τους στην παραλία΄΄. Και πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος: ΄΄Οι έλεγχοι διενεργούνται στο πλαίσιο της δίκαιης αντιμετώπισης προς όλους τους επαγγελματίες ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να λειτουργούν όλοι όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία΄΄.

5.000 ευρώ κατά μέσο όρο αλλά υπάρχουν και πολύ υψηλά πρόστιμα…

Ως προς το ύψος των προστίμων, εξαρτώνται από το είδος της παράβασης. Δηλαδή από τα πόσα τετραγωνικά παραπάνω έχουν… ξεφύγει τραπεζοκαθίσματα ή ξαπλώστρες, ενώ παίζει ρόλο και από το εάν υπάρχουν προσθήκες ή αλλαγές σε σχέση με όσα είχαν δηλώσει οι επαγγελματίες από την προηγούμενη χρονιά.

Κατά μέσο όρο πάντως, με βάση τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, ανέρχονται σε 5.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και ορισμένα που ξεπέρασαν κατά πολύ αυτό τον μέσο όρο…

Κάποιοι από τους μαγαζάτορες έχουν ήδη καταθέσει αίτηση, ενώ ορισμένοι άλλοι, δεν έχουν μπει καν σε αυτή την διαδικασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ελαστικότητα και η ¨ανοχή¨ είναι δεδομένη (όταν κωλυσιεργεί η διαδικασία λόγω γραφειοκρατίας). Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως σε εκείνους που δεν έχουν μπει στην διαδικασία αίτησης ούτε για την χρήση αιγιαλού ούτε για τους κοινόχρηστους χώρους…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr