background img
banner
banner

Κλήση του επόμενου μειοδότη

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΥΠΕΡ ΑΛΛΑ ΜΕ… ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ

Η κλήση της επόμενης στον αρχικό διαγωνισμό υποψήφιας κατασκευαστικής εταιρείας, είναι το επόμενο βήμα της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου της πλατείας Αγίας Λαύρας. Σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία χθες από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στη συνεδρίαση της οποίας παρέστη και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Καράμπελας.

Να σημειωθεί ότι ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος ψήφισε υπέρ της εισήγησης, ζητώντας ωστόσο να γραφτεί στα πρακτικά ότι δίνει θετική ψήφο με την προϋπόθεση της διαβεβαίωσης από Νομική και Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ότι η λύση αυτή πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου. Δεν συνέβη το ίδιο με το μέλος της Ο.Ε. και δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, ο οποίος ψήφισε «λευκό», διατηρώντας τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή και τονίζοντας πως ούτως ή άλλως η εισήγηση περνά κατά πλειοψηφία. Επίσης, «παρών» ψήφισε το μέλος της Επιτροπής, εκπρόσωπος της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Γιώργος Κουβαράς. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η Βάσω Ψυχράμη.

Ο έκπτωτος ίσως κινηθεί νομικά κατά του δήμου

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Ο.Ε. Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε πως μετά τις γνωστές εξελίξεις ο δήμος προχωρά με αυτό τον τρόπο, με την ελπίδα να μην ζημιωθεί διπλά και τριπλά σε χρόνο και χρήμα, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος προέβλεψε πως δεν θα είναι τόσο απλή η διαδικασία διότι εκτίμησε πως ο ανάδοχος του έργου, η εταιρεία AGT, θα προχωρήσει σε προσβολή της έκπτωσης αφού έτσι θα απολέσει το δικαίωμα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για άλλα έργα, οπότε μοιραία θα στραφεί κατά του δήμου Αιγιαλείας, γεγονός που ίσως τρενάρει το έργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Γούτος είπε πως οι δύο διαδικασίες είναι ανεξάρτητες εκτιμώντας πως η όποια κίνηση του υπό έκπτωση εργολάβου δεν θα επηρεάσει το… επόμενο βήμα του δήμου για το έργο της πλατείας. Και πάλι ωστόσο το θέμα αποτέλεσε την αφορμή να ανέβουν οι τόνοι, αφού από πλευράς μελών της δημοτικής αρχής τονίστηκε πως εάν δεν υπήρχε η προσφυγή των πέντε δημοτικών συμβούλων, τώρα το έργο θα είχε ξεκινήσει, με τον κ. Γούτο να υπεραμύνεται της νομιμότητας σε κάθε κίνηση που δεν μπορεί κανείς να προσβάλει. Επιπλέον, ρώτησε τον δήμαρχο εάν έχει συμβουλευτεί τις υπηρεσίες του, Νομική και Τεχνική με τον κ. Καλογερόπουλο να του απαντά ότι είχε πολύωρη συνεργασία. Επίσης, ο κ. Γούτος ρώτησε τον κ. Καράμπελα για το εάν ο νόμος προβλέπει αυτή τη διαδικασία, λαμβάνοντας θετική απάντηση. Ο δήμαρχος πάντως κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει καταθέσει την παραμικρή πρόταση επί του θέματος, με τον κ. Γούτο να αναφέρει πως η μόνη λύση, όπως έχει πει από την αρχή, είναι η νομιμότητα.

Τι αποφασίστηκε

Η εισήγηση του κ. Καράμπελα η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ανέφερε τα εξής: «Σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 160 του Ν. 4412/16, εισηγούμαι: A)Την λήψη απόφασης για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βαλφούρ και περιμετρικές οδοί», μετά την οριστικοποίηση της έκπτωσης της αναδόχου εταιρείας «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Β) Την λήψη απόφασης για την πρόσκληση του αμέσως επόμενου κατά σειρά μειοδότη του διαγωνισμού, στον οποίο αναδείχθηκε ο έκπτωτος ανάδοχος, και να του προτείνει να αναλάβει αυτός το έργο ολοκλήρωσης της έκπτωτης εργολαβίας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και βάσει της προσφοράς που υπέβαλε στον διαγωνισμό.
Να σημειωθεί ότι εάν ο δεύτερος μειοδότης δεν δεχθεί να αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου με τα τότε δεδομένα, θα κληθεί ο επόμενος κ.ο.κ. ενώ εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε να κληθεί όποια άλλη εταιρεία ενδιαφέρεται…

Ποιοι είναι οι… επόμενοι

Οι υπόλοιπες εταιρείες πάντως που είχαν καταθέσει προσφορά, εκτός από την AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» που είχε πλειοδοτήσει με έκπτωση 54,99 %, ήταν:
«Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΟΜΒΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ 52,00 %, ALPHADELTA CONSTRUCTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 45,66%, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΪΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 45,06%, ΑΚΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 44,02%, ΑΝΤΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 43,99%, ΑΝΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΝΟΔΟΣ” Α.Τ.Ε. 42,64%, ΩΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 39,35%, “Γ.Δ.ΚΑΚΑΒΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ 39,20%, Μ.Τ. ΑΝΩΝΥΜΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, 35,51%, ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε. 33,05%, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ “ΑΤΕΧΑ” 30,72% και ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” 4,44 %.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr