background img
banner
banner

Να… παίρνει σειρά και ο ποδηλατόδρομος Αίγιο – Διακοπτό

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Φ. ΖΑΪΜΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης. που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, λόγω και της καταγωγής του κ. Κοντογεώργη από την Αχαΐα, ο κ Ζαΐμης τον ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει και του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Τόνισα στον κ. Κοντογεώργη ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αυτό το έργο και μάλιστα άμεσα καθώς και η ίδρυση ενός Ερευνητικού Κέντρου εθνικής εμβέλειας με έδρα τη Δυτική Ελλάδα που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα ειδικά χαρακτηριστικά και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της περιοχής, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή της καλύπτοντας, ταυτόχρονα, κατά τρόπο συνολικό, κοινωνικοικονομικές ανάγκες και ερευνητικά πεδία που δεν καλύπτονται από τους ήδη υφιστάμενους ερευνητικούς φορείς της χώρας», είπε ο κ. Ζαΐμης.

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Κοντογεώργη να μεριμνήσει ούτως ώστε να προχωρήσει και το θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο – Διακοπτό ώστε να ξεκινήσει η μελέτη και κατασκευή του μεγάλου ποδηλατοδρόμου της Αχαΐας μήκους 13 χλμ περίπου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr