background img
banner
banner

Ενημέρωση για προσπάθεια εξαπάτησης σε βάρος πολίτη

ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου για απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος πολίτη, συναλλασσόμενου μαζί της. Συγκεκριμένα, άγνωστοι επικοινώνησαν με τον πολίτη και προσποιούμενοι υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, του ανέφεραν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής στο όνομά του αλλά προκειμένου να λάβει τα χρήματα θα πρέπει να υποβάλλει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του σε υπερσύνδεσμο (link) που του έστειλαν σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό του τηλέφωνο.

Ωστόσο, ο πολίτης, δρώντας άμεσα και έξυπνα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του και δεν του είχε στείλει κανέναν υπερσύνδεσμο, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για προφανής προσπάθεια εξαπάτησης (Phishing).

Κατόπιν τούτου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καλεί κάθε συναλλασσόμενο μαζί της πολίτη, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και σε καμία περίπτωση να μην υποβάλλει στοιχεία των τραπεζικών του λογαριασμών σε ύποπτες ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω υπερσυνδέσμων.

Επίσης, σε περίπτωση που συναλλασσόμενοι με την Περιφέρεια δεχτούν τηλεφώνημα για την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, καλούνται να καλέσουν στα εξής τηλέφωνα κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης: Διεύθυνση Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας): 2613-613406. Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας Π.Ε. Αχαΐας (Διεύθυνση Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου): 2613-613408. Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Διεύθυνση Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου): 26313-61216. Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας Π.Ε. Ηλείας (Διεύθυνση Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου): 26213-60414   26213-60411.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr