background img
banner
banner

Έξι τα νέα πρόσωπα, εκτός Καραφωτιά – Τσάμης

ΣΤΟ 50% Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Η κυοφορία επί μακρόν -εξ αιτίας και της παύσης του ‘πολιτικού χρόνου’ μετά το τραγικό συμβάν των Τεμπών- έφερε ανατροπές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα το οποίο «φρεσκαρίστηκε» τελικά με έξι νέα πρόσωπα, από τους 12.

Η μεγαλύτερη έκπληξη μετά την ανακοίνωση των νέων πολιτευτών του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η απουσία της Αιγιώτισσας λογοθεραπεύτριας Κατερίνας Καραφωτιά, κόρης του πρώην Δημάρχου Απόστολου Καραφωτιά και συζύγου του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Χριστόπουλου. Το όνομα της Κατερίνας Καραφωτιά είχε «κλειδώσει» εδώ και 1,5 μήνα αλλά φαίνεται ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εμπλοκή της οικογένειας με το δήμο αλλά, κυρίως, αφορούν την «πολιτική γεωγραφία» και τον «συνωστισμό» προσώπων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του δήμου Αιγιαλείας.

Μια ακόμη έκπληξη θεωρείται η απουσία του Νίκου Τσάμη από την Κλειτορία καθώς προτιμήθηκε η Γιώτα Παυλοπουλου με καταγωγή από την γειτονική Αροάνια. Το νεαρό της ηλικίας για το άφθαρτο στέλεχος του κόμματος και η συνεργασία με υψηλά κλιμάκια  της ΝΔ φαίνεται ότι επικράτησαν έναντι του κ.Τσάμη ο οποίος είναι από τα ιστορικά στελέχη και κατέχει τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων της ΝΔ.

Στις νέες υποψηφιότητες με τις οποίες σηματοδοτείται και το σύνθημα της ανανέωσης, ο Αιγιώτης Καρδιολόγος Νίκος Σπηλιόπουλος, ο καθηγητής Γεωλογίας (Σεισμολόγος) του Πανεπιστημίου Ιωάννης Κουκούβελας, ο πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Τσίρης, ο επίσης Γεωλόγος και γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ανδρέας Τσώκος από το Καλαμάκι (Δυτική Αχαΐα) και η προσθήκη των τελευταίων 24ωρων νεαρή δικηγόρος από την Πάτρα Ευρωπία Συνοδινού η οποία καλύπτει και την ποσόστωση του 40% της υποχρεωτικής συμμετοχής γυναικών.

Στους έξι νέους προστίθενται τέσσερις νυν βουλευτές (Ανδρ. Κατσανιώτης, Αγγ. Τσιγκρής, Ιάσ. Φωτήλας, Χρ. Αλεξοπούλου) και δύο γνωστές πολιτεύτριες, η αντιστράτηγος ε.α. Ευσταθία Γιαννιά και η Κτηνίατρος Αθηνά Τραχήλη.  


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr