background img
banner
banner

Ανάσταση με υψηλή επισκεψιμότητα…

Η περίοδος του Πάσχα είναι η αφετηρία της νέας τουριστικής περιόδου η οποία, τόσο για την Αιγιάλεια όσο και τα Καλάβρυτα, ξεκινά με καλούς οιωνούς. Στην παραλιακή Αιγιάλεια καταλύματα αλλά και εξοχικά γεμίζουν, το αργότερο σήμερα Μ. Παρασκευή, ενώ σε όλη την Ανατολική Αχαΐα, παράλια και ορεινά, ακολουθεί και μια περίοδος ενός διμήνου με ενδιαφέρον σε επίπεδο επισκεψιμότητας για τα Σαββατοκύριακα.

Αιγιάλεια και Καλάβρυτα φαίνεται ότι εξασφάλισαν και φέτος μερίδιο από την Πασχαλινή τουριστική κίνηση καθώς διαθέτουν τα δικά τους… όπλα έναντι των περιοχών που αποτελούν τα «μπαζούκας» της Πασχαλινής περιόδου, σε Πελοπόννησο και Ιόνιο. Πασχαλινά έθιμα όπως η μεγάλη συνάντηση πέντε επιταφίων που όμως δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος (πέρυσι έγιναν στα Ψηλαλώνια), η μεγάλη λιτανεία της Μ. Παρασκευής με τη χορωδία του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου και τη Φιλαρμονική, στα Καλάβρυτα και Κάψιμο του Ιούδα, την Κυριακή του Πάσχα στην Τέμενη, αποτελούν πόλο έλξης για τους Πασχαλινούς επισκέπτες.

Όσον αφορά στην Αιγιάλεια, η Πασχαλινή κίνηση στα καταλύματα επεκτείνεται έως και το Σάββατο 22 Απριλίου, σαφώς μειωμένη βέβαια μετά τη Δευτέρα του Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι η Παρασκευή 21 Απριλίου είναι τοπική αργία λόγω της εορτής της Πολιούχου Παναγίας Τρυπητής η οποία θα γίνει και πάλι φέτος με μεγάλες τιμές στο ανακαινισμένο Προσκύνημα της παραλιακής, προσελκύοντας χιλιάδες προσκυνητές και επισκέπτες.

Και για το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι οι Εθνικές Εκλογές επηρεάζουν αρνητικά φέτος την εκδρομική δραστηριότητα, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για κρατήσεις τόσο για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (Σάββατο 29 Απριλίου – Δευτέρα 1η Μαΐου) αλλά και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 3 έως και Δευτέρα 5 Ιουνίου).

Όπου φύγει-φύγει στην Πάτρα

Άδεια φοιτητούπολη είναι ήδη η Πάτρα η οποία δεν αποτελεί ελκυστικό Πασχαλινό προορισμό ενώ κλειστά, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών θα είναι για φέτος το Πάσχα όλα τα εποχικά καταλύματα στη Δυτική Αχαΐα.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας Χρήστο Παπανδρέου, από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και χθες Μεγάλη Πέμπτη έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες έκτακτα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ κόσμος αναχωρεί προς Ιωάννινα, Καλαμάτα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη κά. «Από την περασμένη εβδομάδα έχουν αναχωρήσει όλοι οι φοιτητές ενώ σταδιακά η πόλη αδειάζει και από εργαζόμενους οι οποίοι μεταβαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για το Πάσχα. Από τη Μεγάλη Πέμπτη η πόλη θα είναι άδεια» σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου.

«Πάτρα και Δυτική Αχαΐα δεν είναι τόσο ελκυστικοί προορισμοί για εκδρομές τα Σαββατοκύριακα σε αντίθεση με την Ανατολική Αχαΐα, Αίγιο και Καλάβρυτα. Οι επισκέπτες σε αυτές τις περιοχές έχουν πολλές επιλογές, μνημεία θρησκευτικού τουρισμού αλλά και φυσιολατρικές εκδρομές, προσφέροντας διαμονή με εναλλακτικές αποδράσεις στη φύση, σε Βουραϊκό, Χελμό και Ερύμανθο. Η ζήτηση για το Πάσχα στην Αιγιάλεια είναι μεγάλη, εκτιμούμε ότι η πληρότητα θα φτάσει έως και το 90%» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος.
Ικανοποιητικές θα είναι οι πληρότητες του 4ημέρου από αύριο, έως και την Δευτέρα του Πάσχα στην Ανατολική Αιγιάλεια σύμφωνα με τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής. «Καταλύματα αλλά και εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή σφύζουν ήδη από ετεροδημότες και επισκέπτες ενώ αρκετοί είναι αυτοί που είναι ελεύθεροι υποχρεώσεων, συνταξιούχοι κυρίως αλλά και παιδιά, που έχουν αποφασίσει να παραμένουν καθ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας προσφέροντας μια σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις» σύμφωνα με τον κ.Σακελλαρόπουλο.

Τουρισμός τα Σαββατοκύριακα

«Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές φέτος, υπάρχει όμως αρκετός κόσμος που επιλέγει τα Καλάβρυτα, για Ανάσταση στην Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο και το γεγονός ότι η κατάνυξη συνδυάζεται με φιλοξενία και εστίαση στα Καλάβρυτα όπου το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι υψηλό. Ζήτηση υπάρχει και για την Πρωτομαγιά η οποία συνδυάζεται με το διήμερο του Σαββατοκύριακου 29 και 30 Απριλίου. Μετά από ένα 15ήμερο, στις 13 και 14 Μαΐου έχουμε και την κατάβαση στο Φαράγγι του Βουραϊκού, ένα διήμερο μεγάλης επισκεψιμότητας. Στόχος είναι φέτος να φτάσουμε έως και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 3-5 Ιουνίου με μεγάλες πληρότητες καθώς υπάρχει και μεγάλο τριήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ Helmos Mountain που διοργανώνει φέτος εκτός περιόδου χειμερινής λειτουργίας το Χιονοδρομικό» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς.
Όσον αφορά την Αιγιάλεια, προς το παρόν υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα μέχρι την άλλη εβδομάδα και όχι για όλη την άνοιξη, καθώς η προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου έχει αναβάλει εκδρομικά προγράμματα, κυρίως μονοήμερες εκδρομές ενώ υπάρχει ακόμη αναμονή για το τρένο Πειραιάς – Κιάτο – Αίγιο το οποίο αποτελεί οικονομική διέξοδο για ημερήσιες αποδράσεις, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr