background img
banner
banner

Με απευθείας ανάθεση η μεταφορά απορριμμάτων

ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΔΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ο δήμος Αιγιαλείας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του για την μεταφορά 2.000 τόνων απορριμμάτων, λόγω έκτακτης ανάγκης, στην ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς, πρόκειται να προβεί στην απευθείας ανάθεση της ανωτέρω παροχής υπηρεσίας, λόγω έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της ανωτέρω υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 67.704 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι δυσλειτουργίες τις οποίες επισημαίνει η αντιδημαρχία Καθαριότητας, εξαιτίας της έλλειψης προϋπολογισμού στον δήμο. Σύμφωνη με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο, ΄΄τις τελευταίες ημέρες μπορεί να υπάρξει μία καθυστέρηση στην αποκομιδή των κλαδοδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων, καθώς λόγω της έλλειψης προϋπολογισμού δεν έχουμε αποδέκτες΄΄. Όπως καθυστέρηση υπάρχει εξαιτίας της έλλειψης του προϋπολογισμού στις συμβάσεις εποχικού προσωπικού, πρόσληψη ναυαγοσωστών, στην κοπή χόρτων, μεγάλων δέντρων κ.ο.κ., σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Το «βάρος» των επόμενων ημερών και η στάση των δημοτών

Τις επόμενες ημέρες πάντως, η Υπηρεσία Καθαριότητας αναμένεται να επωμιστεί ένα ακόμη βάρος αυτό των επισκεπτών, καθώς λόγω της αύξησης του πληθυσμού αυξάνεται και η παραγωγή των απορριμμάτων. ΄΄Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια κι αυτό θα πράξουμε και τις ημέρες του Πάσχα, ώστε η εικόνα της περιοχής μας να είναι άριστη, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες. Παρότι υπάρχει μία σημαντική υποστελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το προσωπικό υπερβάλει εαυτόν και συμβάλει τα μέγιστα. Όμως δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται και η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Από την κλειστή σακούλα και την εναπόθεσή της στον σωστό κάδο ως τα ογκώδη και τα κλαδοδέματα΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας: ΄΄Δυστυχώς, σε καθημερινή βάση βλέπουμε ογκώδη αντικείμενα σε πεζοδρόμια και δρόμους χωρίς να έχει ειδοποιηθεί πρωτίστως η Υπηρεσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε πρόστιμα. Σε ό,τι αφορά τα κλαδοδέματα θεωρώ πως σε μία περιοχή σαν τη δική μας, ο καθένας μπορεί να τα διαχειριστεί στα κτήματά του. Στους πυκνούς αστικούς ιστούς η Υπηρεσία Καθαριότητας με ραντεβού προχωρά στην αποκομιδή τους. Εξαιτίας της μεγάλης συσσώρευσης κλαδοδεμάτων μπορεί να υπάρξει μία καθυστέρηση ωστόσο ανταποκρινόμαστε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr