background img
banner
banner

Α1 ΕΣΚΑ-Η: «Kλειδώνει» την 1η θέση ο Αστέρας

Μία “ανάσα” από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 ΕΣΚΑ-Η βρίσκεται ο Αστέρας Τέμενης μετά τη προχθεσινή του νίκη επί της Ολυμπιάδας με 68-62 και την ήττα του Κεραυνού στην Πάτρα από την ΕΑΠ. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν θέλει μία νίκη για να την “σφραγίσει” και μαθηματικά, εφόσον ο Κεραυνός κάνει το “δύο στα δύο” στα δικά του παιχνίδια.

Το παιχνίδι στο κλειστό του Αιγίου παρακολούθησαν 100 περίπου θεατές και είχε συναρπαστική εξέλιξη αφού η Ολυμπιάδα διεκδίκησε τη νίκη σχεδόν μέχρι το τέλος. Το σερί 10-0 των γηπεδούχων στην τρίτη περίοδο (όταν βρέθηκαν πίσω με 35-40) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Αστέρας κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη έχοντας ως κορυφαίο για ένα ακόμη ματς τον Σταθακόπουλο.

Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση βράβευσε τον προπονητή της Ολυμπιάδας Νίκο Βουρνά για τη μεγάλη του προσφορά επί 3,5 δεκαετίες στο άθλημα. Ο πολύπειρος κόουτς – μεταξύ άλλων – οδήγησε την Ολυμπιάδα από το τοπικό στη Α1 Εθνική και ένα από τα μεγάλα του “παράσημα” είναι η νίκη τον Οκτώβριο του 2006 με 68-67 επί του Παναθηναϊκού του Ομπράντοβιτς, του Διαμαντίδη, του Μπατίστ, του Τομάσεβιτς, του Τσαρτσαρή και των υπόλοιπων αστέρων του “τριφυλλιού”. Την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Τα 10λεπτα: 19-17, 12-12, 18-20, 19-13.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Ξενούλης): Βλάχος 6, Ράπτης 6, Δούβος 7, Σταθακόπουλος 19, Γκούτης 9 (1), Καρακάσης 9 (1), Τσινούκας 4, Ρέλλας 8, Βαγενάς, Οικονομίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Βουρνάς): Ντούλες 18 (5), Γιωτόπουλος 13, Αντζουλάτος 2, Λεβεντόπουλος 8 (1), Αλαφοδήμος 9 (2), Γιαλελής 8 (1), Κατσιμίχας 1, Αργυρόπουλος 2.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr