background img
banner
banner

ΝΙΚΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία: «Θέλουμε να δώσουμε πιο ισχυρή δυναμική στον τόπο, περισσότερη ενέργεια και καλύτερη προοπτική»

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα νέα πολιτικά πρόσωπα που θα απασχολήσουν αρκετά την κοινωνική και πολιτική “χάρτα” στις επερχόμενες εκλογές και ίσως και μετά από αυτές. Είναι νέος, τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, έχει όρεξη και όραμα και προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο που του δίνει μία δυναμική υποσχόμενη ότι μπορεί να τον στείλει στα έδρανα της Βουλής για να εκπροσωπήσει την Αχαΐα.

Ο 42χρονος καρδιολόγος Νίκος Σπηλιόπουλος, για κάποιους ίσως είναι απλά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Εκτός από αυτό όμως είναι και ένας σύγχρονος, δημιουργικός και γεμάτος όρεξη για δουλειά, υποψήφιος βουλευτής. Κοινωνικός, προσφιλής, ευγενής, εκτός από το να προσφέρει άριστες ιατρικές υπηρεσίες, ασχολείται και με τον εθελοντισμό, έχοντας ταυτόχρονα φιλοζωικές “ανησυχίες” καθώς μετέχει στην προστασία των αδέσποτων ζώων ως ενεργό μέλος. Κάποιοι άλλοι, θα τον θυμούνται από την κοινωνική του προσφορά στον… αέρα, όταν βρέθηκε να σώζει μια 54χρονη γυναίκα από την Ελβετία που υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του Γιώργο Αγγελόπουλο, επιστρέφοντας από μία Ιατρική Επιστημονική Διάλεξη, γεγονός που του απέφερε τιμητικό βραβείο διάκρισης ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” για το 2020.

Το protionline.gr συνάντησε τον γιατρό και υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και συνομίλησε μαζί του, σε μία συνέντευξη που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον και θα δώσει ξεκάθαρα το στίγμα για το ποιος είναι ο Νίκος Σπηλιόπουλος και πού στοχεύει. Οι πιο πολλοί Αιγιαλείς (και όχι μόνο) τον γνωρίζουν ήδη από το 2017, όταν άνοιξε το Καρδιολογικό Κέντρο “Two Hearts Αγγελόπουλος – Σπηλιόπουλος” που διατηρεί στην Αιγιάλεια, μαζί με τον επίσης Καρδιολόγο και αδελφικό του φίλο Γιώργο Αγγελόπουλο, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου.

Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας

Γεννήθηκε το 1981 και είναι Ιατρός Καρδιολόγος. Σπούδασε την επιστήμη στο Πανεπιστήμιο UMFT ‘’Victor Babes’’ και έλαβε το πτυχίο με Άριστα. Υπηρέτησε ως Ιατρός στο Κ.Υ. Γαστούνης – ΠΙ Τραγανού Ηλείας και έπειτα, στη μονάδα εμφραγμάτων του Γ.Ν. Πύργου “Ανδρέας Παπανδρέου”. Στη συνεχεία ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Γ.Ν. Ναυπλίου, στην Καρδιολογία στο Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας” και στο Π.Γ.Ν Π. Ρίου “Παναγία η Βοήθεια”. Από το 2013 ζει και εργάζεται στην Αχαΐα, ενώ από το 2017 διατηρεί το Καρδιολογικό Κέντρο “Two Hearts” Αγγελόπουλος – Σπηλιόπουλος. Έχει λάβει περαιτέρω εξειδίκευση στα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα (σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και Universite de Paris La Sorbonne) και στις νεότερες Υπερηχογραφίες Τεχνικές. Μετεκπαιδεύεται συστηματικά με τακτική συμμετοχή σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Στα πλαίσια του ιατρικού του λειτουργήματος προσφέρει εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παράλληλα, υποστηρίζει φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Για την κοινωνική του προσφορά ως Καρδιολόγος και τη διάσωση ενός ανθρώπου (κατά την διάρκεια αεροπορικής πτήσης Λισαβόνα – Ζυρίχη) του απονεμήθηκε το 2020 το βραβείο “Πρόσωπα της Χρονιάς – Κοινωνία Αχαΐας”.

Πρώτη φορά συμμετοχής στον δύσκολο στίβο των εκλογών. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση; Ποια είναι η πορεία σας στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας; Πού στοχεύετε και ποιες οι φιλοδοξίες σας;
Για εμένα η κοινωνία και η πολιτεία, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει, αναπνέει και πάλλεται κάθε μέρα. Και για να γίνει αυτό, προϋποθέτει να έχει υγεία. Και όπως εξ αντικειμένου φροντίζω καθημερινά για την καλύτερη υγεία των συνανθρώπων μου, θέλω αυτό να το μεταφέρω στην κοινωνία. Το συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ήταν αυτό το οποίο με προσανατόλισε και στην επιλογή του επαγγέλματος. Αυτό το ίδιο συναίσθημα τώρα, “διευρύνεται” και αποκτά νέους ορίζοντες μέσω της πολιτικής μου ενασχόλησης, το οποίο πάντα ενυπήρχε μέσα μου, αλλά τώρα μεγεθύνθηκε και ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να εκφραστεί, μέσω της πολιτικής. Κίνητρο μου, δεν είναι η φιλοδοξία. Είναι μία εσωτερική φωνή που με καθοδηγεί και με κατευθύνει.

Είναι ένας νέος άνθρωπος σαν εσάς, η ενδεδειγμένη λύση για να προωθήσει τα ζητήματα της Αιγιάλειας στο Κοινοβούλιο;
Καθημερινά στην δουλειά μου, καλούμαι να διαχειριστώ σοβαρά περιστατικά και σημαντικά προβλήματα. Να δώσω υπεύθυνες λύσεις, αφού μιλάμε για το υπέρτατο αγαθό που είναι η καλή λειτουργιά της καρδιάς. Ορισμένες φορές απαιτείται να δράσω και να πάρω αποφάσεις μόνος μου και κάποιες άλλες να αξιοποιήσω τη δύναμη της συνεργασίας και να λειτουργήσω ομαδικά. Κάτω από αυτό το πρίσμα, θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να είμαι μέρος της πλέον ενδεδειγμένης λύσης στα οποία θέματα ή σε όποια ζητήματα και προβλήματα κληθώ να διαχειριστώ. Και για να επικαλεστώ ένα παράδειγμα από τα μαθηματικά, θα πω ότι, ενίοτε υπάρχουν πολλές λύσεις σε ένα πρόβλημα. Είμαι σίγουρος όμως, πως για όλες αυτές τις λύσεις απαιτείται πολλή δουλειά.

Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα της περιοχής και ποιων την επίλυση θα προτάξετε;
Είμαι μέρος της τοπικής κοινωνίας, ζω σε αυτόν τον τόπο, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι στην Αιγιάλεια και έχω πλήρη εικόνα των προβλημάτων της περιοχής. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους, έχει αποδειχθεί ότι είναι μέσα στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής και σαφώς, μιας συλλογικής προσπάθειας. Την τελευταία τετραετία έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα και πιστεύω πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση για να έχουμε ακόμη καλυτέρα αποτελέσματα. Τα προβλήματα άλλωστε, δεν μπορούν να λυθούν με… μαγικό “ραβδάκι”, μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την αντιμετώπισή τους, μένοντας απαρέγκλιτοι στον στόχο και στην πορεία που έχουμε μέχρι σήμερα δρομολογήσει. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της Αιγιάλειας; Πού υπερτερεί έναντι άλλων περιοχών και πού υπολείπεται;
Ζούμε σε έναν τόπο χαρισματικό και προικισμένο από την φύση του. Αυτό, μου δίνει περισσότερη ενέργεια όχι μόνο για μια δυναμική αφετηρία, αλλά και για μια ακόμη πιο δυναμική συνεχεία. Η Αιγιάλεια είναι ένα σοβαρό και αξιοποιήσιμο “προϊόν” που έχει μπροστά του έναν ευοίωνο ορίζοντα. Έχει πλεονεκτική γεωγραφική θέση και οι εναλλασσόμενες ομορφιές της, αλλά και ο φιλόξενος κόσμος της συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το ζητούμενο βέβαια, δεν είναι μόνο η πόλη του Αιγίου, αλλά και τα δεκάδες χωριά της, που έχουν όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε. Η περιοχή υπερτερεί σε πολλά σημεία και αυτά πρέπει να προτάξουμε και προωθήσουμε. Αυτό, πέρα από καθήκον, είναι για μένα προσωπική δέσμευση, να συνδράμω για την ανάδειξη, προβολή και την αξιοποίηση όλης της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, έχουμε μία σημαντική πολιτισμική κληρονομιά στην οποία αξίζει να επενδύσουμε αλλά και να την αναδείξουμε. Τα τοπικά μας προϊόντα, είναι άξιοι πρεσβευτές της Αιγιάλειας και μπορούν να την κάνουν γνωστή όχι μόνο σε όλες τις άκρες της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο όμως κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποί της, που για αυτούς, αξίζει να κάνεις πάντα το καλύτερο. Όλοι μαζί, να ενδυναμώσουμε την αισιοδοξία, το σήμερα και το αύριο της Αιγιάλειας.

Τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. είναι τεράστια, ειδικά στην Αιγιάλεια. Η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, η έλλειψη προσωπικού και πάσης φύσεως δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των δημόσιων δομών υγείας. Ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσετε, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και να ενισχυθεί η δημόσια υγεία;
Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αυτή του κορωνοϊού. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, “αιχμή του δόρατος” στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενισχύθηκε με έκτακτο και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Δημιουργήθηκαν νέες Μ.Ε.Θ. για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Σε γενικές γραμμές, το σύστημα με την ακούραστη συνεισφορά του προσωπικού της πρώτης γραμμής, άντεξε και στάθηκε όρθιο. Στην μετά Covid-19 εποχή, το ΕΣΥ θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων καθώς και με την ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών. Όσον αφορά την περιοχή μας, το νοσοκομείο Αιγίου ενισχύθηκε με γιατρούς (παθολόγοι, καρδιολόγοι ακτινολόγοι), λειτούργησε ο Αξονικός Τομογράφος, ενώ προγραμματίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου και η ανακατασκευή των ΤΕΠ. Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Χρειαζόμαστε ενίσχυση των Χειρουργικών Κλινικών με γιατρούς για την επαρκέστερη κάλυψη εφημεριών και χειρουργείων. Ας μην ξεχνάμε όμως, το βασικό κομμάτι της δημόσιας υγείας που αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που θα αποσυμφορήσει τα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων είτε είναι τακτικά είτε έκτακτα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αιγίου και η ένταξη ιδιωτών ιατρών, με ικανοποιητικές αμοιβές ώστε να προσφερθούν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τους ασφαλισμένους. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά. Στην δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης της Ν.Δ. η Υγεία αποτελεί βασικό πυλώνα, στο πρόγραμμα μας. Είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου η βελτιστοποίηση των δομών και υπηρεσιών υγείας αξιοποιώντας όλη την γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία.

Η ακρίβεια των βασικών ειδών, οι αυξήσεις της ενέργειας και των βασικών προϊόντων του νοικοκυριού, έχουν απογοητεύσει και… τρομοκρατήσει τον σύγχρονο Αχαιό πολίτη. Πιστεύετε ότι η Ν.Δ. είναι η λύση του προβλήματος;
H οικονομική κρίση είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι είναι “εισαγόμενη κρίση”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά από πολλά χρόνια, στην Ευρώπη μαίνεται πόλεμος, αυτός στην Ουκρανία, που οδηγεί σε ανακατατάξεις στις αγορές ενέργειας με κύρια συνέπεια την αύξηση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης των νοικοκυριών. Και εδώ, η Ν.Δ. επέδειξε τα αντανακλαστικά της με την δέουσα ευαισθησία και με την “νοικοκυρεμένη” οικονομική πολιτική, στήριξε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα με πολλαπλές παροχές. Όλες οι παρεμβάσεις, έγιναν με βάση την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση χωρίς υπερβολές και οι δράσεις ανακούφισαν στοχευόμενα, τα ευάλωτα νοικοκυριά. Αναγνωρίζω βέβαια ότι αυτές δεν ήταν αρκετές. Η νέα τετραετία φέρνει και νέες προοπτικές. Η οικονομία σταθεροποιείται και ενισχύεται με την άνθιση των επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την μείωση της φορολογίας και την περαιτέρω εισροή κεφαλαίων. Έτσι, θα δημιουργηθούν συνθήκες για περισσότερη ανάπτυξη που θα οδηγήσει στην επιπλέον καταπολέμηση της ακρίβειας. Προβλέπεται ακόμα περισσότερη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Τι θα σημαίνει για εσάς η παρουσία στα έδρανα της Βουλής και η εκπροσώπησή σας στην κυβέρνηση; Τι πρέπει να περιμένει η Αχαΐα από εσάς;
Η παρουσία μου στην επόμενη Βουλή, θα είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα. Αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Το πρωτεύον, στην παρούσα φάση, είναι να δώσω έναν τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις, με προσήλωση και πίστη στις προσωπικές μου αξίες και τα πιστεύω μου, αλλά και στις αξίες της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω και να μεταδώσω σε όλους, είναι η δύναμη ενός νέου ανθρώπου, που θέλει να μπει στην πολιτική σκηνή “νέο αίμα”. Σε συνδυασμό με την εμπειρία, αυτό, έχει πάντα τα καλυτέρα αποτελέσματα. Η ανανέωση έρχεται μέσα από μια “νέα φωνή”. Θέλουμε να δώσουμε πιο ισχυρή δυναμική στον τόπο, περισσότερη ενέργεια και καλύτερη προοπτική. Και αυτό σκοπεύω να κάνω.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr