background img
banner
banner

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ. Λαμπρόπουλου «Το πράσινο φτερό. Η συνομωσία των Μελέκ»

ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Ένα μυθιστόρημα που μπήκε πολύ γρήγορα στα 100 καλύτερα της χρονιάς, «Το πράσινο φτερό. Η συνομωσία των Μελέκ» του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Δ. Λαμπρόπουλου, παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα στο Αίγιο, σε μία όμορφη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, στην οποία συμμετείχε αρκετός κόσμος.

Από τον… φυσικό του χώρο, το ρεπορτάζ, ο έγκριτος δημοσιογράφος έκανε ένα μεγάλο άλμα στη λογοτεχνία, παρουσιάζοντας το πρώτο του δημιούργημα, μέσα από το οποίο, παντρεύοντας την ιστορία με τη μυθοπλασία, περνά ένα σημαντικό διαχρονικό μήνυμα: Αυτό της ενότητας, με την οποία οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν, εν αντιθέσει με τον διχασμό που έχει προκαλέσει τα μεγαλύτερα δεινά ανά τους αιώνες στη χώρα.

Το κάλεσμα για την εκδήλωση έγινε από το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» και τις Εκδόσεις Αρμός, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι Μιμίκα Λαμπροπούλου εκπαιδευτικός και Αλέξης Διγενής δημοσιογράφος. Εξομολογητική ήταν η τοποθέτηση του ίδιου του συγγραφέα του βιβλίου. Την εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε ευχάριστο διάλογο, συντόνισε άψογα η δημοσιογράφος Δέσποινα Τριανταφυλλοπούλου.

Το βιβλίο

Βρισκόμαστε στα μέσα της 10ετίας του 1920. Η Ελλάδα έχει πετύχει την εθνική της ολοκλήρωση. Εθνικός Διχασμός δεν υπήρξε ποτέ! Η γαλανόλευκη κυματίζει και πάλι στη Βασιλεύουσα κι ένας μεγάλος χρυσός σταυρός έχει τοποθετηθεί στον τρούλο της Αγίας Σοφίας. Παρά τους θριάμβους όμως, στον Μεγάλο Πόλεμο και τη Μικρασιατική εκστρατεία, ο εχθρός συνεχίζει να κινείται στο σκοτάδι.

Ένας εχθρός που κρύβεται καλά στα υπόγεια της Πόλης, στα αμπάρια ενός Ρωσικού θωρηκτού και στις κακοτράχαλες πλαγιές των Ποντιακών Άλπεων μαζί με όρνεα κι άλλα αρπαχτικά. Μια φοβερή συνωμοσία εξυφαίνεται στις σκιές και ένας πύρινος τρόμος απειλεί να τινάξει στον αέρα δυο ολόκληρες Αυτοκρατορίες.
Θα βρεθεί κάποιος να σώσει τις ζωές των κάτοικων της Κωνσταντινούπολης αλλά και τον ίδιο τον θρόνο; Θα μπορέσει να λύσει τον γρίφο και να αποκαλύψει την συνομωσία των Μελέκ;


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr