background img
banner
banner

Ολική φύτευση και νέο αρδευτικό σύστημα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΜΠΟΥΦΑΛΟ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ίσως το ομορφότερο σημείο μέσα στο Αίγιο που έχει όμως υποστεί τους περισσότερους βανδαλισμούς. Το πάρκο στο «Μπούφαλο» θα έλεγε κανείς ότι κατά καιρούς δέχεται το μένος ή τα απωθημένα κυρίως νεαρών ασυνείδητων που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι παρεμβάσεις πολλές τα τελευταία χρόνια, ώστε να καθαριστεί και να βελτιωθεί. Πλέον όμως, φαίνεται πως η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου έχει βάλει στόχο να αναβαθμίσει τον χώρο, μετατρέποντάς τον σε πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.

Οι φυσικές φθορές που έχουν προκληθεί έχουν αντίκτυπο και στο φυσικό περιβάλλον και σε πολλά σημεία παρατηρείται άναρχη βλάστηση ή και… καθόλου. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μία γενικότερη παρέμβαση που, όπως φαίνεται, θα αλλάξει την εικόνα του πάρκου. ΄΄Αναβαθμίζουμε το πάρκο στο «Μπούφαλο». Αντικαθιστούμε το αρδευτικό μετά από 20 χρόνια και ετοιμάζεται ο χώρος για φυτεύσεις. Μια σημαντική παρέμβαση σε ένα χώρο που αναβαθμίζεται σε πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής΄΄, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος που φαίνεται αποφασισμένος να δώσει… νέα πνοή στο σημείο αυτό.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι οι… γνωστοί άγνωστοι να σεβαστούν τον χώρο ούτως ώστε να μπορούν να τον απολαμβάνουν όλοι οι δημότες… Το εάν θα τεθεί υπό παρακολούθηση μετά την ολοκλήρωσή του, δεν είναι ακόμη γνωστό…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr