background img
banner
banner

Ανήλικος μεταφέρθηκε σε κατάσταση μέθης στο Κ.Υ. Ακράτας

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ

Το κοινωνικό φαινόμενο της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, φάνηκε για άλλη μία φορά με αφορμή περιστατικό που συνέβη αργά τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης. Νεαρός 16 ετών διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ακράτας σε κατάσταση μέθης, ειδοποιήθηκε η μητέρα του και πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα, όταν πλέον… μπορούσε να σταθεί στα πόδια του…

Η υπόθεση ήδη έχει γνωστοποιηθεί στον Εισαγγελέα, καθώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό μέθης ανηλίκου που καταγράφεται. Όπως τονίζεται από το Κ.Υ. Ακράτας, ΄΄με αφορμή περιστατικό τοξικής μέθης ανήλικου, σας γνωρίζουμε ότι το περιστατικό θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του αδικήματος της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Είναι εγκληματικό να διατίθενται οινοπνευματώδη ποτά σε ανήλικους θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους΄΄.

Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με την παρέα του

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο νεαρός από το Αίγιο βρέθηκε στο Κ.Υ. Ακράτας σε κατάσταση απόλυτης μέθης. Ο 16χρονος ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Ακράτας με την παρέα του για διασκέδαση σε γνωστό κατάστημα. Το παιδί διακομίστηκε στο Κ.Υ. Ακράτας σε άσχημη κατάσταση και ειδοποιήθηκε η μητέρα του, η οποία μετέβη από το Αίγιο για να τον παραλάβει, λίγο αργότερα. Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο 16χρονος ανήλικος μέθυσε και είχε έρθει σε αυτή την δύσκολη πραγματικά κατάσταση, παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες.

Και πέρυσι το καλοκαίρι έξαρση του φαινομένου

΄΄Δεν είναι, δυστυχώς, το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει γενικά. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε πολλά τέτοια περιστατικά και φέτος από ό,τι φαίνεται… ξεκίνησαν και πάλι αυτά τα γεγονότα, με το περιστατικό του δεκαεξάχρονου παιδιού την προηγούμενη εβδομάδα. Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και είναι πολύ λυπηρό αυτό, γιατί πρόκειται για τα παιδιά μας. Πρόκειται για ηλικίες που δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η είσοδός τους σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα νυχτερινής ψυχαγωγίας΄΄ τόνισε στο Protionline.gr ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν, ότι πολλά είναι τα περιστατικά τα οποία συμβαίνουν σε καθημερινή κλίμακα σε διάφορα καταστήματα, με ανηλίκους να ξεφεύγουν από τα «όρια», τα οποία όμως δεν καταγράφονται και δεν δημοσιοποιούνται. Ίσως θα πρέπει η πολιτεία, με αφορμή αυτό το περιστατικό, να “δει” από την αρχή το θέμα της εισόδου ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον τα… χειρότερα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr