background img
banner
banner

«Τι απέγινε το έργο της τοποθέτησης στεγάστρων, για τις στάσεις;»

ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ

Για αδράνεια και αναποτελεσματικότητα κατηγορεί τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δρομολόγηση νέων έργων, αλλά δεν υλοποιεί και αυτά για τα οποία έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τα στέγαστρα για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ. Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η κ. Ψυχράμη είχε εκφράσει το ερώτημα στον δήμαρχο σχετικά με το ποια έργα θα αφήσει να υλοποιήσει ο επόμενος δήμαρχος, εννοώντας ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα είχε επισημάνει πως όλα όσα αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος ότι εκτελεί, είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν άργησε βέβαια και η απάντηση του δημάρχου για τα έργα που… βγήκαν από το ντουλάπι και ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

Μιλώντας στo Protionline.gr η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως ΄΄έκτός από το γεγονός πως ό,τι έργα εκτελεί η δημοτική αρχή είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είναι και κάποια που τα έχει αφήσει στο περιθώριο, στερώντας από τους δημότες ό,τι δικαιούνται. Δεν έχει καν προχωρήσει έργα που είχαμε εντάξει σε πρόγραμμα μαζί και εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το 2020, αφήνοντας χρήματα να πηγαίνουν χαμένα. Αυτό αν μη τι άλλο φανερώνει αδιαφορία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών΄΄.

Έγκριση χρηματοδότησης από τον Νοέμβριο του 2019

Και συνέχισε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης: ΄΄Τον Νοέμβριο του 2019 υποβάλαμε πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας». Τον Μάιο του 2020 το υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα το Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Διαχείρισης Π.Δ.Ε. ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V, της παρακάτω Πράξης: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Αιγιαλείας» συνολικού προϋπολογισμού 49.990,60 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αιγιαλείας (Ν. Αχαΐας). Αλήθεια γιατί δεν εκτελέστηκε ποτέ αυτό το έργο;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr