background img
banner
banner

Στις 16 Σεπτεμβρίου η σέντρα στην Α΄ κατηγορία

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Με βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με το νέο πρωτάθλημα, θα ασχοληθεί η ΕΠΣ Αχαΐας στο συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής 21/07, τα οποία αφού αποφασιστούν θα συμπεριληφθούν στη νέα προκήρυξη του έτους 2023-24.

Το στάνταρ που γνωρίζουμε από τώρα και θα αλλάξει μόνο σε κάποια απρόβλεπτη και έκτακτη περίπτωση, είναι η σέντρα στην Α΄ κατηγορία. Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου οι διαιτητές θα σφυρίξουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία.

Για την Β΄ κατηγορία παίζουν οι ημερομηνίες 23-24 και 30-31 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στους δυο ομίλους, με επικρατέστερη ημερομηνία την δεύτερη.

Σε οκτάδες οι δυο όμιλο για τον πρωταθλητή

Στη λήξη της κανονικής περιόδου οι οκτώ πρωτοπόροι των δυο ομίλων θα ενωθούν να παίξουν για τον τίτλο του πρωταθλήματος, με την βαθμολογία να διαμορφώνεται αφού οι βαθμοί που θα έχουν συγκεντρώσει να διαιρούνται για του 3.
Πλεονέκτημα σε εντός έδρας παιχνίδια θα έχουν οι δυο πρώτοι και ακολούθως οι δυο δεύτεροι των δυο ομίλων. \

Στις 14-15 Οκτωβρίου ξεκινά η Γ΄ κατηγορία

Το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας θα ακολουθήσει τελευταίο, παίρνοντας σειρά στις 14 και 15 Οκτωβρίου.
Στον όμιλο Αιγίου θα αγωνίζονται: Φλόγα Ροδιάς, Αβυθος και Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Μέχρι τρεις παίκτες άνω των 35 για φέτος

Εκείνο που επίσης θα αλλάξει στη νέα σεζόν, είναι ο αριθμός των μεγαλύτερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών. Πέρυσι είχαν το δικαίωμα να αγωνίζονται μέχρι πέντε ποδοσφαιριστές άνω των 35, για φέτος τα σωματεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι τρεις μεγάλους.

Στις 31 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής για τους κυπελλούχους των ΕΠΣ

Έχουν ακόμα αρκετές μέρες στη διάθεσή τους οι κυπελλούχοι των Ενώσεων, για να αποφασίσουν αν θα δηλώδουν να παίξουν στο κύπελλο Ελλάδας. Για την ΕΠΣ Αχαΐας κυπελλούχος είναι ο ΑΠΣ Πάτραι. Η ΕΠΟ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, την προκήρυξη και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδος 2023/24. Οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ενώσεων έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ομοσπονδία δήλωση συμμετοχής ως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, ενώ οι ομάδες Super League & Super League 2 ως την Παρασκευή 4/8.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr