background img
banner
banner

Κλαδοθρυμματιστής στην υπηρεσία του Δήμου Πατρέων

Ένα μηχάνημα, που θα βοηθήσει στον θρυμματισμό και αποκομιδή κλαδεμάτων από διάφορα σημεία της Πάτρας, παραλήφθηκε και δοκιμάστηκε σήμερα το πρωί, στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, από τους εργαζόμενους της Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για κλαδοθρυμματιστή, μηχάνημα που δοκιμάστηκε μεν στην Ξερόλακκα, ωστόσο είναι μεταφερόμενο, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται επιτόπου τα κομμένα κλαδιά σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου και να μεταφέρονται κατόπιν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Αυτό –σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκο Ασπράγκαθο- θα έχει ως αποτέλεσμα, ο όγκος των μεταφερόμενων κλαδιών να είναι μικρότερος και λιγότερα τα δρομολόγια των φορτηγών, άρα επιτυγχάνεται προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση καυσίμων.

Παράλληλα, μηχανήματα και φορτηγά θα μπορούν να αξιοποιούνται σε άλλες εργασίες και έργα του Δήμου μας. Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας το μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει αναβαθμιστεί με την αγορά δεκάδων νέων μηχανημάτων, κάνουν φιλότιμη προσπάθεια, παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, να διατηρούν την πόλη καθαρή, προσπάθεια που πρέπει να ενισχύουν με την τακτική τους και οι δημότες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr