background img
banner
banner

Μία «Ελπίδα» για τα Μελίσσια!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Με πραγματικά μεγάλη συμμετοχή κόσμου, αστείρευτο κέφι και την απόλυτη θετική ενέργεια από τους δεκάδες συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουλίου, η παρθενική εκδήλωση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων “Η Ελπίδα”. Σε μία απολύτως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και με τους διοργανωτές να θέλουν να ικανοποιήσουν κάθε προσκεκλημένο, η βραδιά “ξετυλίχθηκε” στην κεντρική πλατεία του χωριού των Μελισσίων ακριβώς έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκεί άλλωστε βρίσκονται και τα γραφεία του νεοσύστατου συλλόγου.

Ο ρόλος της γυναίκας εδραιώνεται στην σύγχρονη τοπική πραγματικότητα

Η όμορφη γιορτή ήταν ουσιαστικά τα επίσημα εγκαίνια του νεοσύστατου σωματείου, καθώς μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο συμπληρώθηκε το επίσημο καταστατικό έναρξης και συγκροτήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που επιδιώκουν να αναδεικνύουν τις ικανότητες της σύγχρονης γυναίκας και αυτή να εδραιώνεται στην σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και να προωθεί την κινητοποίησή της για κάθε κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία. Τα συνολικά 49 μέλη, είναι γυναίκες κάθε ηλικίας από τα Μελίσσια ή από διάφορα όμορα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Το «κλειδί» της επιτυχίας

Ο σκοπός δράσης και η θέληση για συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά δρώμενα, ήταν και είναι το “κλειδί” της επιτυχίας και η απόλυτη αφορμή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Το γραφείο του σωματείου βρίσκεται στο κέντρο του χωριού ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό και έχει παραχωρηθεί από την κάτοικο του χωριού Δήμητρα Παπαγεωργίου ως δωρεά για τις ανάγκες στέγασής του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Πρόεδρος είναι η Σωτηρία Παπαμιχαήλ, αντιπρόεδρος η Αριάννα Τσούκνου, Ταμίας η Παναγιώτα Καβάγκα, Γραμματέας του Συλλόγου η Κωνσταντίνα Χριστοδουλοπούλου και έφορος η Παρασκευή Γιαλελή, ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι Μαρία Καβάγκα και Αγγελική Αγγελοπούλου.

Στην όμορφη εκδήλωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμος Αιγιάλειας στήριξε οικονομικά την εκδήλωση, ενώ υπήρξε μπουφές με διάφορα εδέσματα και γλυκίσματα, από κέτερινγκ. Το ηχητικό μέρος της γιορτής υποστήριξε γνωστός dj της περιοχής, ο οποίος κράτησε το κέφι ψηλά με χορό, μέχρι το πρωί και την απόλυτα θετική διάθεση.

Το φθινόπωρο η επόμενη εκδήλωση

Η επόμενη εκδήλωση για τον Σύλλογο θα είναι περί τα τέλη του Σεπτέμβρη, όπου σκοπεύει να οργανώσει μία ξεχωριστή ρεμπέτικη μουσική βραδιά με ντόπιους καλλιτέχνες, στην οποία εκδήλωση εκτός των άλλων θα ανακοινωθούν και οι επόμενες δράσεις, αλλά οι δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, τις οποίες προετοιμάζει ο Σύλλογος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr