background img
banner
banner

Να παραιτηθεί από την προεδρία του Ε.Κ.Α.ΜΕ. καλεί τον Γ. Γκιώνη ο Θ. Στεφανίδης

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΟΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΜΕΑ – ΄΄ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ΄΄ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Την παραίτηση του Γιώργου Γκιώνη από την προεδρία του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου ζητά ο πρώην πρόεδρος Θόδωρος Στεφανίδης με ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία – καταγγελία του, καθώς δεν είναι πλέον γονέας παιδιού ΑμεΑ. Την ίδια στιγμή, ο κ. Γκιώνης τονίζει πως βάσει του καταστατικού νόμιμα παραμένει στη θέση του προέδρου.

Η επιστολή Στεφανίδη

Στην επιστολή του, ο κ. Στεφανίδης, επισημαίνει ότι και παλιότερα που η κ. Κούσκουρη ήταν πρόεδρος, είχε γίνει αποδεκτό πως δεν μπορεί να συνεχίσει αφού δεν έχει τέκνο ΑμεΑ και παραιτήθηκε. Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτό δεν έχει γίνει με τον σημερινό πρόεδρο. Συγκεκριμένα, αναφέρει: ΄΄Το Ε.Κ.Α.ΜΕ /ΑμεΑ ιδρύθηκε το 1997 με πρώτη πρόεδρο την κ. Μαργιεντίνα Καργάδου. Μετά την παραίτησή της ανέλαβε πρόεδρος η κ. Βασιλική Κούσκουρη. Το 2000 έγιναν επαναληπτικές εκλογές , όπως ορίζει το καταστατικό, και εκλέχτηκαν οι επτά (7) που θα απάρτιζαν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου. Ήμουν ένας από τους επτά εκλεγμένους για το Δ.Σ. της επόμενης τριετίας. Την επομένη των εκλογών έγινε συνάντηση συγκρότησης σε σώμα και πριν την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Δ.Σ. εζήτησα τον λόγο. Ανέφερα ότι το καταστατικό μας (άρθρο 11) αναφέρει υποχρεωτικά στο 7μελές οι πέντε (5) από τους επτά (7) να είναι γονείς ή κηδεμόνες ΑμεΑ. Αφού ευχαρίστησα την κ. Κούσκουρη (μη γονέας ΑμεΑ) για την εθελοντική προσφορά της στο σύλλογο, πρότεινα στο τιμόνι του συλλόγου πρόεδρος πρέπει να είναι γονέας ή κηδεμόνας ΑμεΑ και εξήγησα τους λόγους. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλους και έτσι προτάθηκε η κ. Μαρία Αλεξανδροπούλου να γίνει πρόεδρος με τη σύμφωνη γνώμη της. Από τότε 2000 η κ. Κούσκουρη αποδεχόμενη τον όρο συμμετέχει ανελλιπώς στο Δ.Σ. του συλλόγου μέχρι σήμερα αλλά ποτέ στη θέση της προέδρου΄΄.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, ΄΄ο κ. Γκιώνης, που από τον Ιούλιο του2022 έπαψε να είναι γονέας ΑμεΑ, δεν παραιτείται από πρόεδρος παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας. Αφού δεν παραιτείται ο κ. Γκιώνης παραιτηθείτε εσείς κ. Κούσκουρη και κ. Αλεξανδροπούλου που συμμετέχετε στο Δ.Σ. , εάν συμφωνείται, για να τον εξαναγκάσετε σε παραίτηση΄΄.

Επιπλέον, σημειώνει πως το καταστατικό (άρθρο 11) αναφέρει ότι το Δ.Σ. θα απαρτίζεται τουλάχιστον από πέντε (5) μέλη στο σύνολο των επτά (7) τα οποία θα είναι υποχρεωτικά γονείς ή κηδεμόνες ΑμεΑ και καταλήγει: ΄΄Σήμερα το Δ.Σ. απαρτίζεται από τρία (3) μέλη που δεν είναι γονείς ή κηδεμόνες ΑμεΑ κατά παράβαση του καταστατικού΄΄.

Η απάντηση Γκιώνη

Για το θέμα ρωτήθηκε από το Protionline.gr ο κ. Γκιώνης, ο οποίος σημείωσε: ΄΄Όταν εξελέγην πρόεδρος, ζούσε το παιδί μου. Έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή κι έχω ακόμη έναν χρόνο θητεία. Το γεγονός ότι στο μεταξύ έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του καταστατικού, δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να είμαι πρόεδρος. Το καταστατικό, το εγκεκριμένο από τα ελληνικά δικαστήρια, αναφέρει πως στο επταμελές Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ., μπορεί να υπάρχουν δύο μέλη που δεν έχουν παιδιά ΑμεΑ. Εν προκειμένω το ένα είμαι εγώ και το άλλο η κ. Κούσκουρη. Όλοι οι άλλοι έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού, παιδιά ΑμεΑ΄΄.

Και συνέχισε ο κ. Γκιώνης: ΄΄Πράγματι, κάποια στιγμή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. είχαν πει πως καλό είναι ο πρόεδρος να έχει παιδί ΑμεΑ. Όμως δεν υπήρξε αλλαγή του καταστατικού, άρα η παραμονή μου στην προεδρία είναι καθ’ όλα νόμιμη κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και δικηγόροι΄΄.

Η παραχώρηση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στεφανίδης εξέφρασε και τις επιφυλάξεις του για την παραχώρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο τέρμα Μητροπόλεως, στον δήμο Αιγιαλείας για τη στέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ, αμέσως μόλις το Ειδικό Κέντρο μεταστεγαστεί στον νέο του χώρο. Όπως είπε, ΄΄έχουμε δώσει αγώνα για την κατοχύρωση του χώρου, πολλά χρήματα τα μέλη του Ε.Κ.Α.ΜΕ. και έχουμε δουλέψει για τη διαμόρφωση. Δεν μπορεί να παραχωρηθεί έτσι για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ χωρίς να λάβει κάτι το Ειδικό Κέντρο από τον δήμο που είναι υπεύθυνος για την ανεύρεση οικοπέδου για το σχολείο΄΄.

Απαντώντας, ο κ. Γκιώνης σημείωσε πως δεν έχει παραχωρηθεί ο χώρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ, διευκρινίζοντας: ΄΄Κάναμε μία συζήτηση, έγινε αυτοψία, μας ζήτησαν να το παραχωρήσουμε κρίνοντας πως μπορεί να στεγάσει το εν λόγω σχολείο. Θα το συζητήσουμε με το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ. και σκοπεύω να προτείνω να ζητήσουμε ανταλλάγματα΄΄.

Στηρίζει Γκιώνη το Δ.Σ. του ΕΚΑΜΕ

Μετά το δημοσίευμα της “Π” συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΕΚΑΜΕ και αργότερα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος παραίτησης του Προέδρου κ. Γεώργιου Γκιώνη. Αντίθετα στηρίζει την παραμονή του κ. Γεώργιου Γκιώνη στη θέση του Προέδρου μέχρι τη λήξη της θητείας του.
Όσα δε αναφέρει ο κ. Στεφανίδης Θεόδωρος είναι αποτέλεσμα της προσωπικής του πικρίας διότι δεν εξελέγη ο ίδιος Πρόεδρος στο υπάρχον Δ.Σ.”


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr