background img
banner
banner

«Οι πολίτες επιβραβεύουν τη συνέπεια των λόγων και των έργων»

Η κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΤΣΙΚΑ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο λοιπόν του περιφερειάρχη εντάχθηκε πρόσφατα και η κ. Γεωργία Ντάτσικα, εν’ ενεργεία αστυνομικός με μακρά διαδρομή στα κοινά, στέλεχος της ΝΔ, έτοιμη να προσφέρει ακόμη περισσότερα για την αναγέννηση της Αχαϊας στην ενότητα της οποίας θα είναι υποψήφια.
Μιλά σήμερα στo Protionline.gr για κρίσιμα ζητήματα και δηλώνει αισιόδοξη για την εκλογή της.

Μια νέα διαδρομή στα κοινά, υποψήφια στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές με στόχο την επανεκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη. Τι σας ενέπνευσε να σταθείτε δίπλα στον νυν Περιφερειάρχη και μάλιστα στην πρώτη γραμμή ενεργά;
Όπως είπατε κι εσείς, πρόκειται για μια νέα διαδρομή μου στα κοινά. Για την ακρίβεια, θα έλεγα ότι η υποψηφιότητα μου στις περιφερειακές εκλογές είναι ένας νέος κύκλος στην πορεία μου, στα πολιτικά δρώμενα. Έχοντας διατελέσει, λοιπόν, στο παρελθόν νομαρχιακή, αλλά και περιφερειακή σύμβουλος, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μου και στις εθνικές εκλογές, θεωρώ ότι έχω πλέον την ωριμότατα και την πείρα, ώστε να διεκδικήσω ξανά, με αξιώσεις, την εκλογή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θέτω υποψηφιότητα με την παράταξη του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, αφενός διότι με συνδέουν μαζί του κοινές ιδεολογικές καταβολές, αφετέρου γιατί επιθυμώ να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στη συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελεί.

Έχοντας μια διαδρομή με συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα αυτά τα χρόνια, πως κρίνετε τη νέα εκλογική επικράτηση της ΝΔ και το γεγονός ότι η Αχαΐα αλλά και όλη η Δυτική Ελλάδα έγιναν μπλε στο χάρτη;
Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν διαμορφώσει κι εκφράζουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, υπέρ του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία τού εξασφάλισαν την πολιτική κυριαρχία και οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στο 40%, ύστερα από 4 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας και την αποτελεσματική διαχείριση αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων. Οι πολίτες επιβράβευσαν την προσπάθεια που έγινε, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αναγνώριση και τη διόρθωση λαθών, τον προγραμματικό λόγο για το μέλλον.

Η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή έδωσε μια σημαντική μάχη για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η πανδημία του Covid στην κοινωνία αλλά και την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα και τι απομένει εκτιμάτε να γίνει ακόμη;
Η περιφερειακή Αρχή, όπως αναγνωρίζετε κι εσείς, έδωσε μια σημαντική μάχη για τη στήριξη της κοινωνίας υπό τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσαν αλλεπάλληλες, εξωγενείς, κρίσεις.
Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι με την εδραίωση της σταθερότητας και με την οικονομία να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς -ακόμη και πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο- η περιφερειακή Αρχή θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, της υγιούς επιχειρηματικότητας, όπως και για τη συνέχιση
σημαντικών έργων υποδομής – όπως αυτά της οδοποιίας- ενώ στα έργα της, στο Αίγιο, ενδεικτικά αναφέρω την ανακαίνιση του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής και την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της πλατείας Αγίας Λαύρας.

Η νέα περιφερειακή Αρχή θα έχει την τύχη και την ευθύνη ταυτόχρονα να διαχειριστεί ένα πακτωλό χρημάτων, ένα διπλό Π.Ε.Π. στο οποίο έχει προστεθεί και το Ταμείο Ανάκαμψης. Τι απαιτείται προκειμένου η νέα περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα;
Η περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να διαχειριστεί ορθολογικά και να αξιοποιήσει αυτόν τον πακτωλό χρημάτων, όπως εσείς χαρακτηρίσει τα σχετικά κονδύλια που θα έχει στη διάθεση της, στη σωστή κατεύθυνση και υπέρ της τοπικής οικονομίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά τις αδυναμίες που παρουσιάζει η αστυνόμευση στην Αιγιάλεια. Τι μπορεί να κάνει η περιφερειακή αρχή και εσείς προσωπικά για την ενίσχυσή της;
Ως εν ενεργεία αστυνομικός, όπως καταλαβαίνετε, είναι λογικό να έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς το μείζον θέμα της αστυνόμευσης. Θεωρώ ότι η περιφερειακή αρχή μπορεί να στηρίξει το διαχρονικό αίτημα για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε μέσα και προσωπικό, τόσο στην Αιγιάλεια όσο και ευρύτερα στην Περιφέρεια. Εξυπακούεται δε και εννοείται ότι για τον σκοπό θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις.

Γνωρίζετε ότι η Αιγιάλεια έχει αρκετά παράπονα κυρίως από την κυβερνητική πλευρά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα γεωργικά προϊόντα όπως η σταφίδα και το θέμα της αναβάθμισης της απαξιωμένης ΕΒΟ. Στις εκλογές βέβαια ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ίδιο καλείται να κάνει η τοπική κοινωνία στο πρόσωπο του Ν. Φαρμάκη. Πως μπορεί να συμβάλει όμως η Π.Δ.Ε. για να δούμε φως στο βάθος του τούνελ προκειμένου να αξιοποιήσουμε τη βιομηχανία, το παραγωγικό δυναμικό αλλά και τις ευρύτερα προοπτικές του τόπου μας;
Κατανοώ απολύτως τα παράπονα που έχει η Αιγιάλεια, αλλά τα προβλήματα που αναφέρατε δεν προέκυψαν επί των ημερών της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έβαλε μάλιστα πλάτη για την αναβάθμιση της παραγωγικής μονάδας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Και επειδή αυτό το αντιλαμβάνονται οι πολίτες της, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο ενός πρωθυπουργού που διαθέτει εξαιρετικές διαχειριστικές ικανότητες και οδηγεί την Ελλάδα με ασφάλεια στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.
Η περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη απέδειξε στην πράξη πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, εάν κι εφόσον οι πολίτες την εμπιστευτούν εκ νέου, κάτι για το οποίο είμαι βάσιμα αισιόδοξη.

Ποια είναι η Γεωργία Ντάτσικα

Γεννήθηκε στο Ίσωμα Αχαΐας. Είναι εν ενεργεία αστυνομικός (ανθυπαστυνόμος) με 30 χρόνια υπηρεσίας, μητέρα τριών παιδιών. Έχει εκλεγεί συνδικαλίστρια ως η 1η γυναίκα στην Τοπική και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Επίσης, εκλέχτηκε 1η νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας με την παράταξη του Βασίλη Μπεκίρη, με 10.000 ψήφους. Ακολούθως το 2009, ήταν υποψήφια με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, οπότε κατετάγην 1η επιλαχούσα βουλευτής Αχαΐας. Τέλος, το 2010 εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, ως επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr