background img
banner
banner

«Προσεχώς υποψηφιότητες» λέει το ΠΑΣΟΚ

Αμέσως μετά την αρχική ικανοποίηση, για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και κυρίως την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αχαΐα, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φαίνεται να πέφτει στα… δύσκολα σε Δήμους και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το κόμμα αναζητά δυνατό χαρτί για την Περιφέρεια αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πρώτοι επιλαχόντες των βουλευτικών εκλογών σε κάθε νομό, πχ. η Κατερίνα Σολωμού και ο Μαρίνος Σκανδάμης στην Αχαΐα ή ο ∆ημήτρης Κωνσταντόπουλος, πρώην βουλευτής Αιτ/νιας, θα μπορούσαν να ηγηθούν.

Όλοι περιμένουν πάντως να δουν τι θα πει ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς κανείς δεν επιθυμεί να αναλάβει το βάρος της ευθύνης!

Όποια επιλογή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να έχει «παράπλευρες απώλειες». Αν γίνει επιλογή πρώην βουλευτή ή επιλαχόντα μεταξύ των πολιτευτών για υποψήφιο Περιφερειάρχη, θα υπάρχουν δυσαρέσκειες τόσο από τους γειτονικούς νομούς όσο και από στελέχη της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας που θεωρούν ότι μπορεί να παραγκωνίζονται!

Το θέμα είναι πάντως πιθανό να κλείσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, όχι ως προς τα πρόσωπα αλλά ως προς τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα προκύψουν «χρίσματα» ή στηρίξεις. Γνωρίζουμε ότι στην Χαρ. Τρικούπη υπάρχει ήδη φάκελος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ με προτάσεις προσώπων για Περιφέρεια και Δήμους της Αχαΐας.

Στους υποψηφίους για την Περιφέρεια θα πρέπει να προστεθεί και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια καθώς υπάρχει συγκροτημένη παράταξη («Συνεργασία για την Πρόοδο») για τη Δυτική Ελλάδα η οποία, μετά την αποχώρηση του Απ. Κατσιφάρα, έχει αποκλίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε ενεργά τον Νίκο Ανδρουλάκη στις βουλευτικές εκλογές.

Κρίσιμο θέμα, θα κρίνει τόσο τα πρόσωπα όσο και τις ισορροπίες, είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην «γραμμή» να μην δώσει «χρίσματα» σε πρόσωπα που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Αχαΐας δεν θέλει να χαθεί χρόνος σε κόντες και αντιπαραθέσεις καθώς κόμματα, τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά («Πλεύση Ελευθερίας», ΝΙΚΗ, «Ελληνική Λύση», ακόμη και οι «Σπαρτιάτες») θα σπεύσουν να καλύψουν πιθανή αδράνεια και να επιδιώξουν να πάρουν με το μέρος τους «πράσινους» υποψηφίους δημάρχους!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr