background img
banner
banner

Όλοι οι προβολείς στην πλατεία…

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το Αίγιο καθώς η αποψινή εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασής της και το πέρασμά της στη νέα εποχή. Τα μάρμαρα στρώθηκαν, οι αβαθείς λεκάνες απέκτησαν χρώμα και σκορπούν δροσιά, τα καταστήματα ετοιμάζονται πυρετωδώς και τα φώτα ανάβουν, αφήνοντας πίσω τα… σκοτάδια των δυστοκιών που χαρακτήρισαν το έργο ως ένα σημείο.

Οι όποιες εκκρεμότητες θα κλείσουν κατά τη χρήση της

Ως προς τις εκκρεμότητες που κάποιοι παρατηρούν, είναι μάλλον θέμα ημερών να μην υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος. Συγκεκριμένα, σημείωσε τα εξής: ΄΄Επιτέλους, η πλατεία τελειώνει και παραδίδεται στους δημότες της Αιγιάλειας, σε αυτούς δηλαδή που ανήκει. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Το έργο έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ουκ ολίγες φορές και το μόνο που επετεύχθη ήταν να ζημιωθούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την πλατεία. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, η πλατεία τελειώνει και από σήμερα ουσιαστικά, με την εκδήλωση που έχουμε προγραμματίσει μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία χρηματοδότησε το έργο από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020», θα χρησιμοποιείται από ντόπιους και επισκέπτες και ευχόμαστε να τη χαρούμε και να την σεβαστούμε όλοι. Υπολείπονται κάποιες πολύ μικρές παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πορεία κατά τη χρήση της πλατείας οι οποίες δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα ΄΄.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

Ως προς το αποτέλεσμα, ο κ. Χριστόπουλος είπε: “Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και η πλατεία, με τη νέα της μορφή, αναβαθμίζει το κέντρο και το καθιστά πιο ελκυστικό, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο από αυτόν που γνωρίζουμε. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε: ΄΄ Με αναφορά την πλατεία θα πρέπει σιγά – σιγά να σχεδιάσουμε κι άλλες «πινελιές» ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο της πόλης, γεγονός που θα επιτευχθεί και με την ολοκλήρωση των έργων στην Τρίγωνη Πλατεία, αλλά και με το έργο της ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως που εντός των ημερών αναμένεται να υπογράψει ο ανάδοχος ΄΄.

Βγήκαν οι άδειες, ξεκινά και η Βάλφουρ

Τέλος, ερωτηθείς για το επόμενο στάδιο του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2: Πλατεία Αγ. Λαύρας και Περιμετρικές Οδοί & Ενότητα 3: Πλατεία Βάλφουρ και Περιμετρικές Οδοί», δηλαδή της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας και της Βάλφουρ, ο αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Έχουμε πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκαν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το έργο και ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρώτα θα αποκλειστεί το τμήμα της Τρίγωνης Πλατείας και της Βάλφουρ ώστε να σκαφτεί και να περαστούν τα δίκτυα και να γίνει η ενοποίηση αφού η πλατεία θα μεγαλώσει προς την Βάλφουρ΄΄.

΄΄Θα προσπαθήσουμε, κατά τη διάρκεια των εργασιών, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η όχληση γιατί γνωρίζουμε ότι η Τρίγωνη Πλατεία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα.
Ως προς την αποψινή εκδήλωση, ξεκινά στις 9.00 και οι καλλιτέχνες Josephin και Ivan Greco αναμένεται να σκορπίσουν κέφι. Η συναυλία πραγματοποιείται με είσοδο ελεύθερη”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr