background img
banner
banner

Δωρεά απινιδιστή στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγιαλείας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛ. ΡΟΥΣΣΟΥ

Η μεγαλύτερη χαρά και η πηγή της δύναμης που χρειάζονται οι εθελοντές ώστε να συνεχίζουν να προσφέρουν , δεν είναι άλλη από την αγάπη και την υποστήριξη των πολιτών. Μια τέτοια σπουδαία πράξη αγάπης και υποστήριξης ήρθε για τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγιαλείας από μια οικογένεια πολιτών, που θέλοντας να είναι δίπλα τους στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα, με τον κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό, προχώρησαν σε μία πολύ σημαντική δωρεά. Ο λόγος για την οικογένεια του Ηλία Ρούσσου από την Ακράτα που πριν από λίγες ημέρες παρέδωσε στα μέλη του Δ.Σ της ομάδας, έναν αυτόματο απινιδιστή του γνωστού οίκου ZOLL.

Ο απιδινιστής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία, αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδιστές διακρίνονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 min έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.

Τα εκπαιδευμένα μέλη μετά και την απόκτηση αυτής της τόσο σημαντικής συσκευής, θα είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμα πιο ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε ένα επείγον περιστατικό.

Τα μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους την οικογένεια του Ηλία Ρούσσου και σημειώνουν: ΄΄Συνεχίζουμε την προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ομάδα με σωστό εξοπλισμό και γνώσεις, ώστε να είμαστε πάντα σε θέση να βοηθάμε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, όταν χρειαστεί΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr