background img
banner
banner

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ: «Ενα σκοτάδι κυριαρχεί πάνω από την πόλη»

ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ»

Με ένα πολιτικό σκεπτικό πάνω στο οποίο στηρίζει την επιλογή του να εγκαταλείψει την ουδετερότητα των τελευταίων ετών, σε μια περίοδο κατά την οποία συμπληρώνονται σχεδόν 50 χρόνια από την πρώτη εμπλοκή του με τα αυτοδιοικητικά, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας -αλλά και γνωστός «νεοδημοκράτης»- Στάθης Θεοδωρόπουλος βρέθηκε τις προπαραμονές του Δεκαπενταύγουστου στο Φάρο, απευθύνοντας κάλεσμα για την στήριξη του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Με την παρέμβασή του ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος ζήτησε από τους συμπολίτες του να σταθούν δίπλα στον Κώστα Σπηλιόπουλο σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η τοπική ΝΔ επιλέγει και επιχειρεί να παρέμβει και να κατευθύνει μέλη και φίλους της προς μια άλλη, σαφώς πιο κομματική, υποψηφιότητα για το δήμο.

Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος μίλησε για «ένα σκοτάδι που κυριαρχεί πάνω από την πόλη» και δήλωσε ότι επιθυμεί, μέσα από την παρέμβαση και παρουσία του στη συγκέντρωση αυτή, να δράσει καταλυτικά υπέρ ενός υποψηφίου δημάρχου που, μέχρι και χθες, φαινόταν να έχει μια πιο περιορισμένη διείσδυση στην «φιλοκυβερνητική πτέρυγα».

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τα δημοτικά… Έπειτα, φεύγοντας, είδα ότι έμειναν πράγματα στη μέση. ‘Έχω αποφασίσει ότι δεν θα πολιτευτώ ξανά. Με πονά ο τόπος, η Αιγιαλεία γιατί την αγαπώ» δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος -και επί πολλές και συνεχόμενες μάλιστα 4ετίες δημοτικός σύμβουλος. Όπως εξήγησε, προλογίζοντας τον Κώστα Σπηλιόπουλο, «41 χρόνια, χωρίς απώλειες, οι πολίτες του Αιγίου και της Αιγιαλείας με επέλεγαν και με έβγαλαν και δήμαρχο, έχω μια υποχρέωση απέναντί τους…»

Το «μανιφέστο»

Αποχέτευση, καθαριότητα-απορρίμματα αλλά και το πρώην ΤΕΙ Αιγίου είναι, κατά τον πρώην Δήμαρχο Αιγιαλείας, ζητήματα τα οποία επιβάλλουν «αλλαγή σελίδας» στο δήμο. Ειδικότερα αναφέρθηκε

– στο έργο της επέκτασης του αποχετευτικού το οποίο σταμάτησε να… ωριμάζει από την ώρα που αποχώρησε ο ίδιος από τη δημαρχία, το 2014,

– το γεγονός ότι το Αίγιο εξακολουθεί να «ματώνει» όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και το ότι, κατά την άποψή του,

– η μετακίνηση του ΤΕΙ από την πρώην Χαρτοποιία έγινε χωρίς να… ανοίξει μύτη.

«Ξεκινήσαμε ως Δημοτική αρχή έναν αγώνα για να φτιάξουμε τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό και είχαν μείνει μόνο τα δίκτυα -ένα επιπλέον έργο στα 23 εκατ. ευρώ- ενώ, στο σύνολο του, το αποχετευτικό ήταν στα 86 εκατ. Έτοιμος από την πλευρά μας ο κεντρικός αγωγός, έτοιμη ήταν και η αναβάθμιση του βιολογικού» εξήγησε και συνέχισε:

«Γιατί δεν τελείωσε ενώ, από τότε, ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ πρόσθεσε επιπλέον 13 εκατ. ευρώ για τα δίκτυα και το έργο έφτασε στα 36 εκατ., για να ενταχθεί όλη η Αιγιαλεία και να ησυχάσουμε; Αργότερα, όταν με παρακάλεσαν πολίτες από την Ακράτα να δω τι έχει γίνει και καθυστερεί, ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που μας είχε εμπιστευτεί ως Δημοτική αρχή, επικαλέσθηκε την αδυναμία κάποιων (σ.σ. μεταγενέστερα) να παραλάβουν και να ολοκληρώσουν ένα έργο με δεσμευμένη χρηματοδότηση και έτοιμες μελέτες».

Αιχμηρός ήταν ο πρώην δήμαρχος κατά της νυν Δημοτικής αρχής και των μεθοδεύσεων να μην ολοκληρωθεί και λειτουργήσει -ποτέ- ο ΧΥΤΑ στου Παπανικολού. «Τελείωνε το έργο στου Παπανικολού, σε 1,5 μήνα θα είχε παραδοθεί. Αλλά κάποιοι, οι οποίοι σήμερα ζητούν να επανεκλεγούν, έπιασαν τον επόμενο Υπουργό Περιβάλλοντος για να μην προχωρήσει το έργο. Ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί κατά 80% το σταμάτησαν και μπήκε σε εμένα και πρόστιμο με κάποιες γελοίες δικαιολογίες. Αργότερα έμαθα ότι ήσαν αυτοί που, με μια βουλευτή από τα Καλάβρυτα, το σταμάτησαν. Οι ίδιοι, από το 1998, δεν έχουν να πουν τίποτα για το τι θα γίνει με τα σκουπίδια στο Αίγιο… Φτάσαμε να πληρώνουμε 2 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά και δεν έγινε ποτέ ο ΧΥΤΑ. Εμείς είπαμε, ας ολοκληρωθεί το έργο στου Παπανικολού και ας γίνει εργοστάσιο μετά. Αλλά δεν ήσαν οι άνθρωποι ικανοί να κάνουν τίποτε!» ανέφερε.

Χάθηκε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας χωρίς μάχη υποστήριξε, στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Θεοδωρακόπουλος. «Κάναμε έναν αγώνα, μιας ζωής, η Αιγιαλεία να αποκτήσει ΤΕΙ. Φτύσαμε αίμα… Ξεκίνησε επί Κ. Σημίτη με το πρώτο τμήμα και με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έγινε και το δεύτερο. Βάλαμε και εγγύηση την προσωπική μας περιουσία για την Χαρτοποιία για να γίνει το κτίριο του ΤΕΙ και πραγματικά έγινε πράξη το όραμά μας. Έφτασε η δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα και, ενώ κάναμε σχέδια για το τρίτο τμήμα, τελικά χάσαμε και το πρώτο» τόνισε ο πρώην Δήμαρχος ενώπιον εκατοντάδων Αιγιωτών υποστηρικτών της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός». «Επικαλούνται ότι το ΤΕΙ έφυγε διότι δεν ήθελε ο Πρύτανης, για να φανεί καλός στον Κυρ. Μητσοτάκη! Χάρισε στον Πελετιδη το ΤΕΙ Αιγίου και δεν βρέθηκε ένας να δείξει ποια είναι η πυγμή της πόλης. Είναι δυνατόν ο κάθε Πρύτανης που διοικεί για δύο χρόνια να ανεβοκατεβάσει σχολές;» αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι οι δικαιολογίες που ακούστηκαν από τοπικούς παράγοντες είναι για ανθρώπους μη νοήμονες! «Με αγωγή κατά του Πανεπιστημίου και περίμενε να δικαιωθεί ο δήμος… Δεν πήγε ούτε ένας βουλευτής Αχαΐας να δει την κ. Κεραμέως όταν επρόκειτο να μετακινηθεί το ΤΕΙ» σχολίασε με τρόπο δεικτικό και ύφος προσωπικό.

«Θολό τοπίο στην πόλη»

Στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας του, μετά τις συνεχείς υπομνήσεις για ένα έργο που διακόπηκε το 2014 και θα πρέπει να συνεχιστεί, ο πρώην δήμαρχος θέλησε να δώσει το προσωπικό στίγμα του σε σχέση με τη στήριξη του κ. Σπηλιόπουλου. «Ο Κώστας είναι φίλος. Δεν ανήκουμε στον ίδιο χώρο αλλά μεταξύ μας υπάρχει σύμπνοια. Ήταν μαζί μας σε όλους τους αγώνες στο δήμο, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Βοηθούσε παντού για να σταθούμε στα πόδια μας. Λάβαμε 120 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις, πιο πολλά και από το δήμο Αθηναίων. Έγιναν μελέτες, δημοπρατήσεις, υλοποιήθηκαν έργα 110 εκατ. ευρώ άμεσα, στην περίοδο της δημαρχίας μας, έτσι άλλαξε τότε η μορφή της πόλης» υποστήριξε.

«Ποιος είναι ικανός, ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτά που ξεκινήσαμε; Δεν στάθηκαν ικανοί ούτε για μια πλατεία η οποία γέμισε μάρμαρο όπως το Δημοτικό Κοιμητήριο των Αθηνών στου Παπάγου. Δεν έχουν κάτι να παρουσιάσουν! Δεν είναι όλοι ικανοί… η ικανότητα, το όραμα και το μεράκι απουσιάζει εδώ και εννέα χρόνια! Θέλουν να εξασφαλίσουν επανεκλογή με ένα ‘στρατό’ συμβασιούχων στο δήμο» δήλωσε εξηγώντας την κίνηση αυτή ως πολιτικά ανήθικη, σε βάρη του δημόσιου συμφέροντος.

Και κατέληξε: «Σταθείτε δίπλα στον Κώστα για να φτιάξουμε την πόλη, ιδιαίτερα οι νέοι, για να γίνει το Αίγιο ένα μέρος όμορφο, όπως ήταν μέχρι σήμερα! Ο τόπος μας έχει ανάγκη από καλούς, τίμιους και σωστούς ανθρώπους, πάνω απ όλα…»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr