background img
banner
banner

Διεκδίκηση κι άλλων κονδυλίων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Το μεγάλο στοίχημα της όσο το δυνατόν αμεσότερης… επούλωσης των πληγών της πυρόπληκτης Δ.Ε. Διακοπτού, άρχισε να κερδίζεται για τη δημοτική αρχή, με την αποκατάσταση των προβλημάτων υδροδότησης που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ένα μήνα μετά, και παρά τους αργούς ρυθμούς του Αυγούστου σε όλους τους τομείς, έχει εξασφαλιστεί το πρώτο κονδύλι, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πυρόπληκτων και έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση του χαμένου φυσικού πλούτου…

Όπως εξηγεί στο Protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ΄΄μετά την φωτιά που ξέσπασε τον Ιούλιο στη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού και στις συγκεκριμένες κοινότητες, ήταν αναμενόμενο το να κηρυχθεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βεβαίως έπρεπε να λειτουργήσουν τα γρήγορα αντανακλαστικά του Δήμου και της Περιφέρειας. Κινηθήκαμε αστραπιαία διότι έπρεπε να γίνει άμεσα η αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής του τόπου, να εξυπηρετηθούν οι πληγέντες κάτοικοι και να αποκατασταθούν οι ζημιές, να επουλωθούν οι πληγές που έφερε αυτή η πυρκαγιά΄΄.

Πλήρης αποκατάσταση της ύδρευσης

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε: ΄΄Ήδη έχουμε διασφαλίσει την πρώτη πίστωση ύψους 100.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών και της ζωής του τόπου. Ωστόσο, το κυριότερο πρόβλημα που προέκυψε ήταν τα ζητήματα που έφερε η φωτιά στις υδροδοτήσεις, σε όλες τις πληγείσες περιοχές αλλά κυρίως στο χωριό της Τράπεζας, όπου δυστυχώς η καταστροφή του δικτύου ήταν ολική. Έπειτα από 10 ημέρες υπήρξε πλήρης αποκατάσταση, και το έργο αυτό συνεχίζεται μέσω της ΔΕΥΑΑ, η οποία είναι υπεύθυνη να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του δικτύου΄΄.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, επισήμανε: ΄΄Από την πλευρά μου θα ήθελα να δηλώσω ότι όσον αφορά τις αποζημιώσεις, έχουν κινηθεί ήδη όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου κάθε κάτοικος που έχει πληγεί, να αποκατασταθεί. Επίσης φροντίζουμε ούτως ώστε στην καμένη περιοχή να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών της δασικής έκτασης, γιατί το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι πρέπει όλα να έρθουν στην προτέρα φυσική τους κατάσταση΄΄.

΄΄Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα΄΄

Ο κ. Καλογερόπουλος επανέλαβε πως τα πράγματα στη Δ.Ε. Διακοπτού θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα εκείνη την Κυριακή, λόγω των πολλαπλών αρνητικών συγκυριών. Ωστόσο τόνισε: ΄΄Ο περιορισμός της φωτιάς και η γρήγορη αντίδραση οφείλονται σε πάρα πολλούς παράγοντες. Ένας κύριος παράγοντας που αντιμετωπίστηκε όμως ήταν οι δεκάδες εθελοντές που επιχείρησαν σε κάθε σημείο της φωτιάς και με κάθε κίνδυνο. Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων ήταν αξιοθαύμαστη, κινήθηκαν πολύ γρήγορα και πολύ δραστικά, ακολούθησαν σωστά τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και συντέλεσαν στο να έχουμε τις μικρότερες δυνατόν απώλειες΄΄.

Αυτό βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, δεν σημαίνει ότι δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις πυρόπληκτες κοινότητες της Δ.Ε. Διαοπτού. Μάλιστα, εξέφρασε την πρόθεση για διεκδίκηση κι άλλων χρημάτων ώστε να διαγραφεί μια για πάντα αυτή η κακή στιγμή από τη μνήμη των κατοίκων. ΄΄Εκτός από το ποσό των 100.000 ευρώ που έχει εγκριθεί, είναι σαφές ότι θα διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα ως δήμος, ενώ ήδη έχουμε λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν και άλλα κονδύλια για την ενίσχυση της περιοχής, το αμέσως επόμενο διάστημα΄΄, κατέληξε ο δήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr