background img
banner
banner

«Οχυρώνεται» η ΕΠΟΜΕΑ εν όψει αντιπυρικής περιόδου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μετά και την ανάρτηση του 2ου πίνακα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τις ομάδες που είναι ενταγμένες στο μητρώο της, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγιαλείας συνέχισε με γοργούς ρυθμούς την οργάνωση και εκπαίδευση των μελών της. Θέλοντας να εναρμονιστεί πλήρως με τον νέο κανονισμό της Γ.Γ.Π.Π. και εν όψει αντιπυρικής περιόδου, ξεκίνησε με την αγορά μέσων ατομικής προστασίας για τα μέλη της.

Μετά από χορηγία οικογένειας επιχειρηματία με ρίζες από την Αιγιαλεια, απέκτησε 30 στολές αντιπυρικής προστασίας καθώς και κράνη που θα παραλάβει τις επόμενες ημέρες. Στο κομμάτι της εκπαίδευσης, 12 μέλη των Επίλεκτων την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου προχώρησαν σε εκπαίδευση πάνω στο πρωτόκολλο της Αντιμετώπισης Πολυτραυματία και στον έλεγχο αιμορραγίας.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έγινε στην Πάτρα από τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (παράρτημα Πάτρας) και περιείχε αναγκαίους χειρισμούς για αντιμετώπιση Πολυτραυματία όπως απεγκλωβισμό από όχημα, ακινητοποίηση τραυματία, αφαίρεση κράνους και αντιμετώπιση σοβαρής αιμορραγίας.

Εκπαίδευση στα γραφεία της Ομάδας στην κοινότητα Αμπέλου

Όπως τονίζεται από την ΕΠΟΜΕΑ, ΄΄οι εκπαιδεύσεις θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα από τους εκπαιδευτές της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος που θα μας επισκέπτονται στα γραφεία της ομάδας στην Τ.Κ. Αμπέλου και θα εκπαιδεύουν τα μέλη σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση διαφόρων φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών- ατυχημάτων΄΄.

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Ομάδας

Επίσης, στα άμεσα σχέδια της ομάδας είναι μια μεγάλη εκδήλωση όπου θα παρευρεθούν σημαντικοί επιστήμονες. Την ημέρα αυτή θα γίνει η παρουσίαση της ομάδας αλλά ταυτόχρονα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ανάγκη πρόληψης και σωστής αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.΄΄Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και γίνε κρίκος της αλυσίδας για μια οργανωμένη κοινωνία. Αν θες και συ να γίνεις εθελοντής της μεγάλης οικογένειας της ΕΠΟΜΕΑ επικοινώνησε μαζί μας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της Ομάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr