background img
banner
banner

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Περισσότερα προβλήματα θα προσθέσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των ΝΠΔΔ»

Με αφορμή την προωθούμενη κατάργηση των Νομικών Προσώπων των δήμων από την κυβέρνηση, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών που παρουσιάζουν τα ΝΠΔΔ, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος με περιεκτική του δήλωση καταθέτει την εμπειρία του λέγοντας ότι καμιά Επιτροπή ή Αντιδημαρχία δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την λειτουργία τους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ως δήμαρχος Αιγιαλείας και επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχος και έχοντας την εμπειρία της διοίκησης θέλω να αναφερθώ στο νομοσχέδιο που αφορά την αυτοδίκαιη κατάργηση των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων που αναρτήθηκε στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι το μέτρο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που παρουσιάζουν τα νομικά πρόσωπα των δήμων, λόγω ελλιπούς στελέχωσης και διάσπασης των τοπικών υποθέσεων μεταξύ αυτών και του κεντρικού δήμου.

Η εμπειρία μου είναι εντελώς διαφορετική και περισσότερα προβλήματα θα προσθέσει, από αυτά που έρχεται να επιλύσει..

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων άρδευσης στην ΔΕΥΑ Αιγίου από τον δήμο, όπου πλέον είναι οργανωμένη με τον καλύτερο τρόπο πολύ πιο αποτελεσματική στην παροχή υπηρεσιών στους χρήστες.

Η συνέχιση της λειτουργίας των Νομικών Προσώπων και των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων, αποτελεί μονόδρομο για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τους και την παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

Και αυτό διότι καμία επιτροπή η Αντιδημαρχία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λειτουργία των υφιστάμενων Νομικών Προσώπων και των Κοινοφελών Επιχειρήσεων.
Παρακαλώ όπως επανεξετασθεί το θέμα και να συνεχισθεί όπως σήμερα η λειτουργία των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr