background img
banner
banner

Ελεγχόμενη η κατάσταση παρά την έντονη βροχόπτωση

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Οι αυξομειώσεις της βροχής κατέστησαν ελεγχόμενη την κατάσταση ως το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου στην Αιγιάλεια, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα όπως ένα εικοσιτετράωρο πριν. Εντούτοις, Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και Αστυνομία βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα δεδομένων των προγνώσεων της Ε.Μ.Υ. για ισχυρές βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή, τεχνικά συνεργεία επιχειρούσαν χθες στα σημεία που μία ημέρα πριν είχαν γίνει κατολισθήσεις.

Το GR-Alert έστειλε το μεσημέρι της Τρίτης δύο ειδοποιήσεις στους Αιγιαλείς με διαφορά σαράντα λεπτών με τίτλο «Εξαιρετικά επείγουσα προειδοποίηση». Προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή, ζητώντας από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Επίσης, μέσω link παρέπεμπε σε οδηγίες αυτοπροστασίας.

Συνεργασία Πυροσβεστικής – Δήμου Αιγιαλείας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρισκόταν επί ποδός ενώ στην περιοχή που είχαν προκληθεί προβλήματα προχθές, βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Νήσων, Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο οποίος συντόνισε τις περιπολίες στα σημεία που σημειώθηκαν κατολισθήσεις εξαιτίας των πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου. Παράλληλα, συμμετείχε σε συσκέψεις με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Πάντως έως το βράδυ, σε κανένα σημείο της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας δεν σημειώθηκαν πλημμύρες κι άλλα προβλήματα, καθώς οι μπόρες ήταν περισσότερο ολιγόλεπτες και όχι παρατεταμένες.

Περιπολίες από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι περιπολίες της αστυνομίας συνεχίζονταν σε όλο το φάσμα των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο» και θα συνεχίζονταν και τη νύχτα, ενώ ανάλογος προγραμματισμός υπάρχει και για σήμερα όλη την ημέρα, με δύο περιπολικά ανά οκτάωρο, συν τους άντρες της ΟΠΚΕ και τους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ που δρουν σε άλλα σημεία και οικισμούς. Ως χθες βράδυ δεν υπήρχε κλειστός δρόμος στην Αιγιάλεια είτε κύριος είτε αγροτικός και όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς βρίσκονταν σε επαγρύπνηση κάτι που θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως απόψε το βράδυ.

Και πολίτες σε ετοιμότητα

Στα αξιοσημείωτα και η ετοιμότητα κάποιων εθελοντών κατοίκων που πραγματοποιούσαν περιπολίες στα επικίνδυνα σημεία για να διαπιστώνεται ανά πάσα στιγμή αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα εξαιτίας της βροχόπτωσης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr