background img
banner
banner

ΕΦΑΕΛ, 1983-2023: 40 χρόνια από την ιστορική ίδρυση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2023, με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ιστορική ίδρυση της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης το 1983, η ΕΦΑΕΛ πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται στο ευρύτερο κοινό το πολυσχιδές και σημαντικό έργο για την Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια.

Μετά την επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιάλειας την Κυριακή 11 Ιουνίου, με κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο της ΕΦΑΕΛ και Διευθύντρια του Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης, Αρχαιολόγο Ντόρα Κατσωνοπούλου, ακολουθεί η δεύτερη εκδήλωση του επετειακού προγράμματος με την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ντόρας Κατσωνοπούλου με τίτλο: Αρχαία Αιγιάλεια, Ιστορική – Αρχαιολογική Περιήγηση, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, στις 7.30 το βράδυ, στο αρχοντικό Παναγιωτόπόυλου (1ος όροφος). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αιγιαλείας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η συγγραφέας Ντόρα Κατσωνοπούλου και ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μεράντζας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική προσέγγιση αρχαιοελληνικών εγχόρδων (άρπα, Ομηρική και Αρχαϊκή λύρα, Απολλώνιος κίθαρις) ο ερευνητής της αρχαιοελληνικής μουσικής και μαρμαρογλύπτης Δημήτρης Νόσσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr