background img
banner
banner

Κύμα εγγραφών νέων μελών

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

«Άνεμο» νέων εγγραφών θα φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη η οποία δίνει νέα διάσταση στη μάχη για την προεδρία ενώ φαίνεται ότι έχει αιφνιδιάσει την κομματική οργάνωση.

Αδιάψευστος μάρτυς της… αλλαγής σκηνικού η μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης στην Πάτρα, στο κέντρο της πόλης τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Μέσα από αυτή τη συγκέντρωση ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι, για την Αχαΐα, βάζει υποψηφιότητα για το β΄ γύρο καθώς φαίνεται πλέον ότι στηρίζεται από μεγάλο τμήμα της κομματικής και νέα μέλη!

1,5 χρόνο μετά το στήσιμο της κάλπης με μοναδικό υποψήφιο τότε τον Αλέξη Τσίπρα, η εκλογική διαδικασία αυτής της Κυριακής αναμένεται να… δοκιμάσει τις αντοχές της οργάνωσης! Το 2022 για την επανεκλογή Τσίπρα στην Αχαΐα είχαν ψηφίσει 4.000 άτομα. Μέχρι πρόσφατα η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου (Άλλαξε η ημερομηνία χθες το βράδυ με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας λόγω της κακοκαιρίας Daniel.) είχε εκτιμηθεί στα 1.500-2.000 άτομα. Όμως, πλέον, υπολογίζεται ότι στις κάλπες θα προσέλθουν, σε επίπεδο νομού, περί τα 3.000 άτομα!

Νέα προοπτική

«Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δίνει μια προοπτική για κάποιο κόσμο ο οποίος πιθανότατα να μην προσερχόταν στις κάλπες. Αντίστοιχη είναι βέβαια και η δυναμική των άλλων συνυποψήφιων. Με βάση τα νέα δεδομένα, είναι πιθανό να πλησιάσουμε την συμμετοχή που είχε η πρώτη εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ το 2022, από τη βάση» σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλη Σιδηρόπουλο.

Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως και οι λοιπές οργανώσεις αναμένεται να δεχθούν με βάση να νέα δεδομένα, εκατοντάδες νέα μέλη με το άνοιγμά της κάλπης στις 8.00 πμ. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, είτε έχουν γραφτεί μέλη, είτε εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Όλοι μπορεί να ψηφίσουν με Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Στελέχη της οργάνωσης και οι εφορευτικές επιτροπής στα 10 εκλογικά κέντρα στην Αχαΐα εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να σηκώσουν το βάρος όμως η πίεση αναμένεται να είναι μεγάλη και για τη μηχανογράφηση η οποία θα γίνεται ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό όπου η ψήφος θα είναι ηλεκτρονική.

Τα εκλογικά τμήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη 10 εκλογικών κέντρων και 17 εκλογικών τμημάτων σε ολόκληρο το νομό Αχαΐας. Θα λειτουργήσουν από δύο εκλογικά τμήματα στις έδρες τριών πρώην καποδιστριακών δήμων στους Δήμους Αιγιάλειας (στο Αίγιο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» και στην Ακράτα στο Πολιτιστικό Κέντρο πρώην “Αναγέννησης”), στα Καλάβρυτα (στα Καλάβρυτα στο Δημοτικό Κτίριο «Πέτρινο» και στην Κλειτορία στο ΚΕΠ) και στον Ερύμανθο (Χαλανδρίτσα στο Δημαρχείο και στο Πρώην Δημαρχείο Τριταίας στο Σταυροδρόμι ). Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας θα υπάρξει ένα εκλογικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαΐα.

Στον οικιστικό ιστό της Πάτρας θα λειτουργήσουν 10 εκλογικά τμήματα σε 7 εκλογικά κέντρα (δύο τμήματα στο ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, δύο στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και στο 1ο και 6ο Γυμνάσιο Πάτρας και από ένα τμήμα σε 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πρώην Δημαρχείο Ρίου, Γυμνάσιο Δεμένικων, Γενικό Λύκειο Παραλίας) καλύπτοντας όλες τις δημοτικές ενότητες του «Καλλικρατικού» Δήμου Πατρέων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr