background img
banner
banner

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Περί τους 4.800 υποψηφίους διεκδικούν την ψήφο των Αχαιών

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ 20 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ 4.475 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  – ΕΠΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕ 620 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνολικά 4.778 είναι οι υποψήφιοι για τους Δήμους και την Π.Ε. Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του νομού στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8-10-2023.

Η ανακήρυξη των Πρωτοδικείων για τους 20 υποψηφίους δημάρχους στην Αχαΐα περιέχει 4.475 ονόματα ενώ οι υπόλοιποι 303 Αχαιοί είναι υποψήφιο για το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην Πάτρα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τέσσερις και οι υποψήφιοι είναι συνολικά 1.366

Ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 405 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους. Έχει τον πολυπληθέστερο συνδυασμό, θέλοντας να δείξει τη διείσδυση στην κοινωνία.

Ο Βασίλης Αϊβαλής που αναζητούσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους υποψήφιούς του, ανακοίνωσε με το συνδυασμό του «Πάτρα, Σπουδαία και πάλι», εν τέλει, 369 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σβόλης με την «Πάτρα Ενωμένη» για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος, έχει ψηφοδέλτιο με 326 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους. Δίνει έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων του για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής του “σπιράλ” Πέτρος Ψωμάς επενδύει στην «ποιότητα» των υποψήφιων του, αλλά και στο ότι ο λόγος τους λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην κοινωνία. Έχει καταθέσει ψηφοδέλτιο με 266 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους.

Στα Καλάβρυτα οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τρεις και οι υποψηφιότητες 449

Ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» έχει 237 υποψηφίους α) για δημοτικούς συμβούλους στις Δ.Ε. Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας και β) στα ψηφοδέλτια σε 64 τοπικές κοινότητες του δήμου.

Ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Κανελλόπουλου έχει 145 υποψηφίους α) για δημοτικούς συμβούλους στις Δ.Ε. Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας και β) στα ψηφοδέλτια σε 60 τοπικές κοινότητες του δήμου.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο το δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Ανδριόπουλο κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 67 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου και υποψηφίους τοπικούς συμβούλους για τα 2/3 περίπου των κοινοτήτων του δήμου.

Για το δήμο Ερυμάνθου έχουν κατατεθεί τρία ψηφοδέλτια με 253 υποψηφιότητες

Η παράταξη του Δημάρχου Θεόδωρου Μπαρή «Συνεργασία για τον Ερύμανθο» με 209 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Η παράταξη «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο» του Διαμαντή Κανελλόπουλου 193 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σκιαδά και 51 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Στη Δυτική Αχαΐα οι συνδυασμοί είναι τέσσερις και έχουν κατατεθεί συνολικά 920 υποψηφιότητες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την παράταξή του «Αναπτυξιακή Πνοή» διεκδικεί το δήμο με πλήρες επίσης ψηφοδέλτιο 344 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στο κεντρικό και στις 39 κοινότητες του δήμου.
Ο νυν δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με το συνδυασμό του «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» ανακήρυξε 287 υποψηφίους για το κεντρικό ψηφοδέλτιο, τοπικούς σύμβουλους και πρόεδρους τοπικών κοινοτήτων.

Ο συνδυασμός του Φίλιππου Λιάκου «Δύναμη Προοπτικής» έχει 195 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς σύμβουλους και πρόεδρους τοπικών κοινοτήτων.

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Δυτική Αχαΐα κατεβαίνει ως επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος στο ψηφοδέλτιο του οποίοι υπάρχουν 94 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στην Αιγιάλεια για όλη την Αχαΐα!

Στην Αιγιάλεια οι συνδυασμοί είναι έξι και οι υποψηφιότητες 1.487:

Η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο έχει 407 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων,

Ο Συνδυασμός «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γούτο έχει 388 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Σπηλιόπουλο έχει 317 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Η «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κουβαρά έχει 127 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μποδιώτη έχει 120 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Τέλος η «Αιγιαλέων Πόλις» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο διαθέτει 120 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

Για την Περιφέρεια οι υποψήφιοι είναι 620

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε 7 ψηφοδέλτια με πρώτο αυτό του νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος κατέθεσε πλήρη συνδυασμό (παράταξη «Μπροστά για όλους») και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αχαΐας με 53 υποψηφιότητες, Αιτ/νίας με 33 υποψηφιότητες και Ηλείας με 28 υποψηφίους/ες.

Πλήρες είναι και το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση «Νέα Δυτική Ελλάδα» που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με 53 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, 33 στην Αιτ/νία και 28 υποψηφίους/ες στην Ηλεία.

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καρπέτα που έχει στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε») είναι πλήρες στην Αχαΐα με 53 υποψηφίους, έχει 23 υποψηφίους στην Αιτ/νία και πλήρες είναι και στην Ηλεία με 28 υποψηφίους/ες.

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Σωτήρη Παρίση είναι πλήρες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στην Αχαΐα με 53 στην Αιτ/νία με 33 υποψηφιότητες και στην Ηλεία και 28 υποψηφίους/ες.

Από την πλευρά του ο πρώην Βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου σε αυτές τις εκλογές επιστρέφει με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» με 39 υποψηφίους στην Αχαΐα, 20 στην Αιτ/νία και 14 στην Ηλεία.

Στις εκλογές για τη νέα Περιφερειακή αρχή συμμετέχει και το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κολλιόπουλου «Οι νέοι της Δυτικής Ελλάδας» με 31 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, 13 στην Αιτ/νία και 12 στην Ηλεία και η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» του Χρίστου Κόσινα με 21 υποψηφίους στην Αχαΐα, 13 στην Αιτ/νία και 11 στην Ηλεία.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr