background img
banner
banner

Έξι συνδυασμοί διεκδικούν, τρεις βλέπουν δημαρχία

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ – ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ…

Μια αντιπαράθεση ανοικτή σε όλες τις προβλέψεις, μέχρι και την τελευταία ώρα, ένας αγώνας προσαρμοσμένος μέχρι την τελευταία ώρα κυρίως στους δύσπιστους Αιγιώτες θα καθορίσουν το δίδυμο της τελικής αναμέτρησης- δίνουν επικεφαλής και μέλη των έξι παρατάξεων που διεκδικούν τη Δημοτική αρχή της Αιγιάλειας για την επόμενη 5ετία, 2024-2028.

Τα επιτελεία των δύο μονομάχων, Δημήτρη Καλογερόπουλου και Χρήστου Γούτου, βλέπουν αυτόν τον αγώνα κατά βάση ως επαναληπτικό της εκλογικής αναμέτρησης του 2019! Αυτό αποδεικνύει η μέχρι σήμερα πορεία τους και ο τρόπος με τον οποίο σχεδίασαν τη διαδρομή τους εδώ και μια διετία, κατ ελάχιστο.

Συνομιλώντας με τα επιτελεία, αυτό το διάστημα, θα έλεγε κανείς ότι και οι δύο έχουν απόψεις συγκλίνουσες. Θεωρούν σχεδόν… σίγουρη τη πρωτιά τους αυτή την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι θα είναι η αφετηρία για μια καθαρή νίκη κατά το β΄ γύρο των εκλογών.

Καλογερόπουλος: Θέλει να συνεχίσει το έργο του

«Εγκλωβισμένος» σε μια διακηρυγμένη συμμαχία του «33+20» (τα ποσοστά περίπου, που είχαν το 2019 στο Αίγιο οι Χρ. Γούτος και Β. Ψυχράμη) ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε όλο το χρόνο να προσαρμόσει την τακτική του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ενωμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης που εξ αρχής βάδιζαν εναντίων του.

Προχώρησε σε μεταγραφές και επιλεκτικές κινήσεις, εμπλουτίζοντας την ομάδα στην Δ.Ε. Αιγίου (Αγγελόπουλος, Γεωργόπουλος, Γκιώνης, Δούλος, Ελευθεριώτης, Ιατροπούλου, Κανελλής κα.) ενώ με τα σποτάκια και το πρόγραμμά του προβάλει την Αιγιάλεια, επί των ημερών του, ως έναν σύγχρονο και ασφαλή δήμο.

Λαμβάνοντας μηνύματα, και μέσω της «Π», για την «κατάρα» των δημάρχων μιας θητείας στην περιοχή, δηλώνει ότι θα… σπάσει την παράδοση και θα εκλεγεί για μια δεύτερη, πιο ασφαλή, λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, και παραγωγική θητεία.

Γούτος: Ποιο έτοιμος θέλει τη ρεβάνς

Πρώτος εκτιμά, μέσα και από το δικό του επιτελείο, ότι θα κόψει το νήμα αυτή την Κυριακή και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος. Το 2019 η αφετηρία του ήταν το Αίγιο, το υψηλό ποσοστό των ψήφων που έλαβε στην πολυπληθέστερη Δημοτική Ενότητα , η οποία θεωρεί ότι θα του δώσει και πάλι το προβάδισμα αυτή την Κυριακή, έναντι των δύο βασικών αντιπάλων του (Καλογερόπουλος και Σπηλιόπουλος).

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο κ. Γούτος «πατά» στη συνεργασία με τη Βάσω Ψυχράμη η οποία το 2019 έλαβε αυτόνομα το -καθόλου ευκαταφρόνητο- 20% των ψήφων στο Αίγιο. Πρόκειται για μια μαθηματική εκτίμηση καθώς, σήμερα στελέχη από την παράταξη της Βάσως Ψυχράμη δεν είναι πια μαζί της (Μαρινόπουλος) καθώς διαφώνησαν σε αυτή τη συνεργασία και κινήθηκαν προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο κ. Γούτος βασίζεται σε ένα πρόγραμμα «επιθετικό και διεκδικητικό» θέτοντας στην προμετωπίδα του τη μείωση δημοτικών τελών για πολίτες και επιχειρήσεις, τακτική την οποία ακολουθεί εδώ και μια τριετία, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από την οποία αποκόμισε σειρά από συμμαχίες κρατώντας τη συνοχή της δημοτικής του ομάδας.

Σπηλιόπουλος: Με δύναμη από το Αίγιο «βλέπει» Β’ γύρο

Για τον Χρήστο Γούτο υπάρχουν βέβαια και κάποιες απώλειες, από 2019 οι οποίες εστιάζονται σε πρόσωπα που δεν είναι στην πρώτη γραμμή όπως ο πρώην Δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος που πλέον στο πλευρό του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Με τον τίτλο του μεγάλου αουτσάιντερ να τον συνοδεύει, εξ αρχής, ο Κώστας Σπηλιόπουλος κρατά χαμηλά τους τόνους της… πρωτιάς, με την οποία επιχειρούν να δελεάσουν τους δύσπιστους ψηφοφόρους οι κ.κ. Καλογερόπουλος και Γούτος.

Έχει καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κινηθεί στη βάση ενός «πραγματιστή» οποίος βλέπει και αναγνωρίζει τα προβλήματα, αξιολογεί και προτείνει συγκεκριμένες και εφικτές λύσεις. Έχει ανταγωνιστικά ονόματα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Αιγίου (Ανδρικόπουλος, Τσουκαλά, Καλαμίδας, Σπηλιόπουλος, Ταξιαρχόπουλος κα.) ελπίζοντας ότι θα καλύψει πιθανά κενά σε σχέση με την πληρότητα των ψηφοδελτίων των δύο μεγάλων αντιπάλων του στις λοιπές Δ.Ε. της Αιγιαλείας.

Διεκδικούν έδρα και ρόλο ρυθμιστή

Ρόλο ρυθμιστή διεκδικεί ο νέος επικεφαλής της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.τ.Α (Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας) Γιώργος Κουβαράς στον οποίο «πέρασε το δαχτυλίδι» κατά την αποχώρησή του ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος. Η πρότασή του είναι για ένα δήμο περισσότερο μαχητικό, απέναντι στην κεντρική εξουσία, με προτάσεις ανανεωτικές και εναλλακτικές. Κατά την περίοδο αυτή εστιάζει την κριτική του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τις ελλείψεις στο ΕΣΥ -στο ΓΝΑΑ (Νοσοκομείο Αιγίου) και τα Κ.Υ. Αιγίου και Ακράτας και το πρόβλημα στην αντιπλημμυρική προστασία και πυροπροστασία, λόγω των μεγάλων καταστροφών που είχαμε σε Ερινεό παλιότερα και, τελευταία, Διακοπτό -Βουραϊκό.

Καθαρά το ρόλο του ρυθμιστή διεκδικεί και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος, μετά από μια μεγάλη περίοδο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλου , γνωρίζει ότι πλέον, με την αλλαγή του νόμου, προέχει η δική του επιβίωση, στην κάλπη αλλά και μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Το βλέμμα στραμμένο στα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τις καταστροφές και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έχει η παράταξη του Γιάννη Μποδιώτη, του νέου επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας. Κλιματική αλλαγή, καταστροφές και αντιπλημμυρική προστασία είναι επίσης στην αιχμή του δόρατος της Λαϊκής Συσπείρωση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει ένα ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 2019.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr