background img
banner
banner

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο θρυλικός Βασίλης Θεοδώρου

ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ THN ΠΕΡΙΟΔΟ 1959-60 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός τερματοφύλακας του Παναιγιαλείου στα τέλη της 10ετίας του 50 και στις αρχές του ΄60 Βασίλης Θεοδώρου. Υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας της περιόδου 1959 – 60, που έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή της στη νεοσύστατη – τότε – Α΄ Εθνική. Το 2013 βρέθηκε μετά από χρόνια και πάλι στο στάδιο που έγραψε «χρυσές» σελίδες δόξας και τιμήθηκε τότε από την διοίκηση Ρέλλα (στη φωτό με τον Γιώργο Παπαναστασίου). Είχε παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Βύζαντα, χειροκρότησε τη νίκη της ομάδας μας και στην ανάπαυλα τιμήθηκε (εμφανώς συγκινημένος) από την «ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ», γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Φόρεσε τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας” την περίοδο 1958-59 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν στην Α΄ Εθνική. Στη διετία αυτή ο Κορίνθιος τερματοφύλακας είχε συμπαίκτες τους: Ζορμπάνο, Χαραλαμπόπουλο, Αρβανίτη, Σταθακόπουλο, Μαμάση, Νικολαΐδη, Αγγελίνα, Μακρή, Μαργαρίτη, Τανίδη, Καλλίτση, Μπέλλα, Σοφιανό, Κορνηλάκη, Ξένο, Χαλδαιάκη, Χατζηαντωνίου, Μιχαλόπουλο, Κυπριώτη, Φραγκολιά, Βουλόγκα, Καλλίτση, Καρακατσάνη, Γρηγοριάδη, Χαλκιά, Ζουμπούλη, Ραδίτσα, Ζευγώλη, Φαράντο και Μαρκογιάννη.
O Θεοδώρου το 1963 είχε φτάσει μια ανάσα πριν τη μεταγραφή στην ΑΕΚ όμως το όνειρο του δεν έγινε πραγματικότητα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην Κόρινθο, ομάδα της γενέτειράς του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr