background img
banner
banner

Ζητούνται μέτρα για την οδό Νικ. Πλαστήρα

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΥΤΑΛΗΣ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑ 

Απελπιστική και με μεγάλους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος είναι η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά σε μία από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Αιγίου, την οδό Νικολάου Πλαστήρα. Ο δρόμος που οδηγεί στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και συνδέει το Αίγιο με τρεις κοινότητες, έχει τις περισσότερες διασταυρώσεις και παρουσιάζει πολύ μεγάλη κίνηση με την κυκλοφορία να διεξάγεται μετ’ εμποδίων, όχι μόνο σε ώρες αιχμής αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ικανοποιώντας αίτημα των κατοίκων, το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου έλαβε μία απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία αφορούσε την εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Σκουφά, διασταύρωση που χρησιμοποιείται πολύ από τους μαθητές του ΕΠΑΛ και βέβαια από τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό που βρίσκεται στο σημείο. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, ΄΄ήταν μία εισήγηση κατόπιν σχετικού αιτήματος και δεδομένης της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της οδού. Η απόφαση θα σταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη δικαιοδοσία της οποίας είναι ο εν λόγω δρόμος και θα εξεταστεί η υλοποίησή της΄΄.

Οχήματα και νταλίκες συχνά δεν ανακόπτουν ταχύτητα

Η κατάσταση της οδού ωστόσο προβληματίζει γενικότερα τους κατοίκους καθώς και μεγάλη ταχύτητα αναπτύσσουν τα οχήματα που κινούνται σε αυτή και τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα πολλές φορές εμποδίζουν την ορατότητα ή δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Όταν μάλιστα κυκλοφορούν οι νταλίκες που εξυπηρετούν το εργοστάσιο που βρίσκεται επί της οδού (κι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά μέσα στο εικοσιτετράωρο), τότε μία απόσταση πέντε λεπτών μπορεί να χρειαστεί τον τριπλάσιο χρόνο.

Έκδηλη είναι η ανησυχία των γονιών των μαθητών των σχολείων που βρίσκονται παραπλεύρως της οδού, οι μαθητές των οποίων αναγκάζονται να τη διασχίσουν χωρίς να υπάρχει φανάρι. Πολύ σημαντική είναι η προσθήκη μίας ακόμη σχολικής τροχονόμου, από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου και Νικ. Πλαστήρα που ίσχυε, από φέτος και στην οδό Κούταλης και Νικ. Πλαστήρα, κατόπιν ικανοποίησης του αιτήματος από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας.

Αίτηση των Συλλόγων Γονέων πριν ένα χρόνο

Ωστόσο, οι γονείς των μαθητών των σχολείων της περιοχής, έχουν αιτηθεί και τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο ύψος της οδού Κούταλης. Κι αυτό γιατί από το σημείο περνούν καθημερινά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, του 3ου Γυμνασίου και όλων των σχολείων του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Γυμνασίου, με έγγραφό τους προς το Τμήμα Τροχαίας καθώς και με αποδέκτες την Περιφέρεια, τον Δήμο Αιγιαλείας και τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας τη λήψη μέτρων και συγκεκριμένα την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Κούταλης.

Συγκεκριμένα, στην αίτησή τους, ανέφεραν: «Η οδός Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο, που διασχίζει κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται εντός του μεγαλύτερου οικισμού της πόλης, παρουσιάζει τεράστια συγκοινωνιακή επιβάρυνση λόγω βαρέων οχημάτων (φορτηγών) που εξυπηρετούν κυρίως εργοστάσιο της περιοχής, κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Αποτελεί δε οδικό άξονα που αναγκαστικά χρησιμοποιούν οι μαθητές τριών σχολείων κι ενός σχολικού συγκροτήματος, ήτοι 2ο Νηπιαγωγείο (οδός Κούταλη), 5ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Προποντίδος), 3ο Γυμνάσιο Αιγίου (οδός Κούταλη) και 1ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου (συστέγαση Εσπερινό ΕΠΑ.Λ., 1ο ΣΕΚ, ΙΕΚ) (οδός Ξηρολιθίων).

Ως γονείς και πληροφορούμενοι τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στην οδό, κάποια και θανατηφόρα, σας εκφράζουμε την αγωνία μας για την καθημερινή διέλευση των παιδιών μας από την εν λόγω οδό. Σας καθιστούμε γνωστό ότι πολλοί οδηγοί δεν σταματούν στη διάβαση για να διασχίσουν οι μαθητές με ασφάλεια τον δρόμο, ενώ κάποιοι δεν συμμορφώνονται καν με τις υποδείξεις της σχολικής τροχονόμου.

Κατόπιν αυτών, αιτούμεθα την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή των οδών Νικ. Πλαστήρα και Κούταλης, κρίνοντας πως είναι η μόνη λύση για να περιοριστεί η ταχύτητα των οχημάτων και βεβαίως για την ασφαλή διέλευση των παιδιών μας και γενικότερα των πεζών, πολυάριθμων κατοίκων του Συνοικισμού Νικ. Πλαστήρα. Σας παρακαλούμε όπως σύντομα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας».

Εντύπωση προκάλεσε στους γονείς το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά όχι μόνο δεν έχει εξεταστεί το αίτημά τους αλλά η Δημοτική Κοινότητα εισηγήθηκε θετικά στο αίτημα για τοποθέτηση φαναριών κάποια τετράγωνα πιο πάνω και μάλιστα, όπως μετέφεραν στην «Π», σε σχετικά κοντινή απόσταση από τους υπάρχοντες φωτεινούς σηματοδότες της οδού Κανελλοπούλου.

Εν αναμονή των αποφάσεων της Περιφέρειας

Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο κ. Γκιώνης είπε πως στην οδό Κούταλης καθώς και λίγο πάνω από τον ναό της Αγίας Άννας, υπάρχουν τα προειδοποιητικά φανάρια στο πάνω μέρος του δρόμου.
Τόνισε ωστόσο ότι το αίτημα είχε διαβιβαστεί στην Τεχνική Υπηρεσία ώστε αρμοδίως να το μεταφέρει στην Περιφέρεια ενώ δεν δόθηκε συνέχεια.

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γκιώνη ανάλογη απόφαση με αυτή των φαναριών της Σκουφά που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, είχε ληφθεί και για άλλα δύο σημεία και συγκεκριμένα για το σημείο που ο δρόμος του ναού της Αγίας Κυριακής τέμνει την Κορίνθου αλλά και επί της Ρήγα Φεραίου στη στροφή προς τη Ροκά.

Όπως τόνισε, για τα σημεία αυτά κατόπιν των αποφάσεων του Συμβουλίου Κοινότητας και την αποστολή τους, η Περιφέρεια είχε στείλει υπαλλήλους με μηχανήματα κάνοντας μετρήσεις και όλοι βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεών της.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο το προειδοποιητικό κρεμάμενο φανάρι στο ύψος της Αγ. Άννας στον Συνοικισμό, όσο και αυτό πιο πάνω από την οδό Κούταλης, παραμένουν ανενεργά για πάρα πολύ καιρό…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • ΠΟΙΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ;ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ΤΟ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ,ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΜΠΟΥΡΟΣ 05/10/2023 08:58

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr