background img
banner
banner

Ποντάρουν στις επαναληπτικές

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ Β΄ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Νέο κύκλο εσωστρέφειας ανοίγει σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ενώ, από την πλευρά της ΝΔ, το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό με βουλευτές να μιλούν για -μία ακόμη- εκλογική αναμέτρηση η οποία επιβεβαιώνει ότι το κόμμα και η πολιτική πρότασή του είναι αυτοδύναμη στην κοινωνία.

Εν μέσω σκληρής αντιπαράθεσης, η Νομαρχιακή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αχαΐα φαίνεται ότι ετοιμάζεται, για πρώτη φορά, να… κλείσει το μάτι στον Κώστα Πελετίδη. Το οργανωτικό της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμπόρευσης με συντηρητικούς υποψηφίους που είναι και θέση των βουλευτών. Σήμερα, η ολομέλεια της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι συζητά ακόμη και τη στήριξη προοδευτικής πρότασης για το δήμο της Πάτρας!

Χθες, κατά τη συνεδρίασή της, η παράταξη του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κ. Αϊβαλή αναμενόταν να θέσει επί τάπητος το θέμα της στήριξης σε Πελετίδη ή Σβόλη.
Θεωρείται δεδομένο ότι τα στελέχη της είναι αδύνατο να καταλήξουν υπέρ του κ. Σβόλη γεγονός το οποίο βέβαια αναμένεται να δώσει τροφή στην τοπική ΔΕΕΠ της ΝΔ που είναι ήδη με το… όπλο παρά πόδα για όσους ‘στρώνουν χαλί’ για 3η θητεία του ‘κόκκινου’ δημάρχου της Πάτρας!

Το Protionline.gr αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής στις περιφέρειες που δεν κρίθηκαν από τον α΄ γύρο αλλά και το δήμο της Πάτρας που αποτελεί πολιτικό βαρόμετρο, απευθύνθηκε σε Ιάσονα Φωτήλα (βουλευτής ΝΔ) και Μιχάλη Σιδηρόπουλο (συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας) και μεταφέρει αυτούσιο το σχολιασμό τους.

«Ανανέωση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών την Κυριακή που μας πέρασε για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, είναι μια επιλογή ανανέωσης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο κόσμος, μέσα από την επιλογή του, έδειξε σαφώς ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά του και είναι σε θέση να εκτελέσουν ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο με προοπτική για τη χώρα μας. Η αντιπολίτευση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ο μόνος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι κάνει επιλογές που δεν ικανοποιούν τους έλληνες ψηφοφόρους, σε επίπεδο περιφερειών. Ηττήθηκε παντού, πέραν μιας περιφέρειας στην οποία στηρίζεται μια επιλογή που έχει το χρίσμα και από ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Καμία άλλη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε στο β’ γύρο! Αν υπάρχει τώρα μια ωφέλεια για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είναι ουσιαστικά εμφανής ενώ βλέπουμε ότι, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ‘καρπώθηκε’ την ήττα του το ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα μιλά για αυτοδυναμία της ΝΔ η οποία όμως δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλαζονεία αλλά με πολύ δουλεία και παραγωγή έργου» αναφέρει ο κ. Φωτήλας.

Ιδιαίτερα για την π.δ.ε. ο κ. Φωτήλας σχολιάζει ότι «ο Νεκτάριος Φαρμάκης πήρε 50% στην Αχαΐα, ρεκόρ ιστορικό για την παράταξη το οποίο πιστώνεται σαφώς και αποκλειστικά στον ίδιο και την ομάδα του και ένα έργο το οποίο έφερε την Αχαΐα μπροστά, από πρωταθλητή στην ανεργία και την υπανάπτυξη κατά το παρελθόν, ένα έργο που έλαβε εντολή να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί στην 5ετία».

«Το αποτέλεσμα πρέπει να προβληματίσει…»

«Δεν πήγαμε καλά, το περιμέναμε σε μεγάλο βαθμό διότι κινηθήκαμε αργά σε επίπεδο υποψηφιοτήτων. Ωστόσο, όπου καταφέραμε να υπάρχει συνεννόηση σε επίπεδο προοδευτικών δυνάμεων, πήγαμε λίγο καλύτερα όμως υπήρχαν περιοχές όπου είμαστε τρίτοι, πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Σε επίπεδο Αχαΐας, ο στόχος που είχαμε να πάμε στο β γύρο δεν επετεύχθη ούτε στο δήμο της Πάτρας ούτε στην περιφέρεια όπου με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητικη πρόταση του Κώστα Καρπέτα περιμέναμε να πάμε καλύτερα.

Οι παρατάξεις μας στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα περισσότερο συλλογικά, ιδρύθηκαν μέσα αλλά θα πρέπει να λειτουργήσουν μέσα και έξω από το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, στην κοινωνία, εκεί να δοθούν οι μάχες για την συνέχεια που επιδιώκουμε και για να διεκδικήσουμε στο μέλλον με αξιώσεις και όχι να τρέχουμε με επιλογές της τελευταίας ώρας!» σχολιάζει ο κ. Σιδηρόπουλος.

Ο δήμος της Πάτρας

Σαφής είναι ο Ιάσονας Φωτήλας για το διακύβευμα που μπαίνει αυτή την Κυριακή με το β’ γύρο των εκλογών στην Πάτρα. «Είμαστε όλοι, ο καθένας από εμάς, προ των ευθυνών μας. Μετά τον Πέτρο Ψωμά, οι επικεφαλείς των παρατάξεων και υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά και οι ψηφοφόροι που προφανώς δεν είναι κατευθυνόμενοι ως πρόβατα, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχει σημασία το θα κάνει και ο αρχηγός, είναι αυτός που δίνει το σύνθημα αν η ιστορία της Πάτρας, για την επόμενη 5ετία θα γραφεί με μελανά γράμματα η θα είναι φωτεινή και θα κοιτά στο μέλλον με ένα διαφορετικό δήμαρχο και πρόγραμμα δράσης» σχολιάζει ο αχαιός βουλευτής της ΝΔ.

«Η Ελλάδα αυτή την Κυριακή κινδυνεύει να γίνει μπλε, είναι υποχρέωση των προοδευτικών δυνάμεων να αντιδράσουν, προειδοποιούμε ότι εγκαθιδρύεται η κυριαρχία της και στους ΟΤΑ! Αυτό πρέπει να απασχολήσει τον προοδευτικό χώρο, σήμερα, δηλαδή τώρα, αλά και την επόμενη περίοδο. Ήδη ως συντονιστικό κρίναμε ότι δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε προκειμένου η πόλη να έχει συντηρητικό δήμαρχο. Το 2019 ένα 60% των ψηφοφόρων μας, ενώ υπήρχε δική μας πρόταση, πήγε προς τη Λαϊκή Συσπείρωση ενώ σήμερα το ποσοστό ήταν πάνω από 50%. Η απόφαση για την αξιολογηση του αποτελέσματος στην πάτρα επαφίεται στα όργανα αλλά δεν είναι δυνατόν να συνηγορήσουμε σε προτάσεις για αποστασιοποίηση ή αποχή που οποία έχει πληγώσει εκλογικά την αριστερά» σχολιάζει ο κ. Σιδηρόπουλος


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr