background img
banner
banner

Το «προπύργιο» της Συμπολιτείας έβγαλε δήμαρχο!

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΟΣΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μπορεί η Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας να παρουσίασε τα μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών έως τη δεύτερη, μπορεί να υπήρξαν «εκρήξεις» προτίμησης σποραδικά σε κοινότητες είτε προς την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου είτε προς τον συνδυασμό ή και τον ίδιο τον Χρήστο Γούτο, εντούτοις οι κοινότητες στα δυτικά του Αιγίου παρέμειναν το «προπύργιο» του Δημήτρη Καλογερόπουλου, δίνοντας τεράστιο αβαντάζ στον δήμαρχο ως προς τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Δεν είναι λίγο άλλωστε το ότι ενώ συνολικά σε όλο τον δήμο, βάσει της αρχικής καταμέτρησης στον δεύτερο γύρο των εκλογών, χώρισαν τους δύο διεκδικητές 98 ψηφοδέλτια, στη Δ.Ε. Συμπολιτείας ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε σχεδόν τριακόσιες περισσότερες ψήφους από τον κ. Γούτο. Συγκεκριμένα, τη δεύτερη Κυριακή τον ψήφισαν 1.890 άτομα έναντι 1.588 τον κ. Γούτο.

Τα πρόσωπα των κοινοτήτων έπαιξαν τον ρόλο τους

Παρόλα αυτά, ο κ. Γούτος βγήκε ελαφρώς ενισχυμένος από την κάλπη της δεύτερης Κυριακής χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό ώστε να καλύψει τη διαφορά. Σημαντικό μερίδιο στην «πίτα» της πρώτης Κυριακής πήρε ο κ. Σπηλιόπουλος καταφέρνοντας να… πάρει κεφάλι και να εκλέξει πρόεδρο σε μεγάλη κοινότητα της περιοχής, αυτή του Λόγγου, αλλά και στο Δημητρόπουλο. Από την άλλη, η δυναμική του προέδρου της Π.Ε.Σ. Θανάση Σωτηρόπουλου εκτόξευσε και την παράταξη του κ. Γούτου στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου που πήρε… κεφάλι και τις δύο Κυριακές παρά τη δυναμική του δημάρχου στην εν λόγω κοινότητα. Αναλύοντας τα αποτελέσματα στα χωριά της Δ.Ε. Συμπολιτείας, είναι εμφανές ότι οι ψηφοφόροι επηρεάστηκαν κατά τόπους σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσωπα, ενώ η πλειοψηφία είχε κοινό παρονομαστή την παράταξη του δημάρχου.

Πώς ψήφισαν τα χωριά

Στην κοινότητα Ροδοδάφνης ο κ. Καλογερόπουλος την πρώτη Κυριακή έλαβε 663 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 163 και ο κ. Γούτος έλαβε 428 ψήφους. Δηλαδή οι δύο μαζί δεν έλαβαν όσες ψήφους έλαβε μόνη της η παράταξη του κ. Καλογερόπουλου. Στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 677 ενώ ο κ. Γούτος 542 με τη διαφορά να μειώνεται.

Στην κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου στον πρώτο γύρο ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 94, ο κ. Σπηλιόπουλος 42 και ο κ. Γούτος 100 ενώ στον δεύτερο ο δήμαρχος έλαβε 96 και ο κ. Γούτος υπερίσχυσε και πάλι με 98 ψήφους.

Στην κοινότητα Άλσους ο κ. Καλογερόπουλος την πρώτη Κυριακή έλαβε 64 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 11 και ο κ. Γούτος 26. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 66 και ο κ. Γούτος 30 ψήφους.

Στο Βερίνο ο δήμαρχος έλαβε την πρώτη Κυριακή 47 ψήφους, 2 ο κ. Σπηλιόπουλος και 46 ο κ. Γούτος. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 51 ενώ ο κ. Γούτος απώλεσε δύναμη λαμβάνοντας 39.

Στην κοινότητα Γκραίκα ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 17, ο κ. Σπηλιόπουλος 16 και ο κ. Γούτος 14 ψήφους, ενώ τη δεύτερη Κυριακή, ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 17 ψήφους και ο κ. Γούτος ενισχύθηκε και έφτασε τις 19.

Στο Γρηγόρη ο δήμαρχος πήρε την πρώτη Κυριακή 64 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 6 ενώ ο κ. Γούτος 41. Τη δεύτερη Κυριακή ο δήμαρχος έχασε παίρνοντας 52 και ο κ. Γούτος έχασε λιγότερο παίρνοντας 38.

Στην κοινότητα Δημητρόπουλου ο δήμαρχος έλαβε την πρώτη Κυριακή 29 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 89 και ο κ. Γούτος 43. Τη δεύτερη, ο κ. Καλογερόπουλος υπερίσχυσε μόλις με μία ψήφο, παίρνοντας 58 έναντι 57 του κ. Γούτου.

Στα Δουκανέικα ο κ. Καλογερόπουλος την πρώτη Κυριακή έλαβε 35 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 5 και ο κ. Γούτος 30. Τη δεύτερη Κυριακή ανετράπη το σκηνικό με 25 Καλογερόπουλου έναντι 31 Γούτου.

Στην Κρήνη ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 89 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 12 και ο Γούτος 149 στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο ο κ. Καλογερόπουλος συγκέντρωσε 110 και ο κ. Γούτος 108.

Στη Λάκκα, 36 ψήφους έλαβε την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος, 48 ο κ. Σπηλιόπουλος και 40 ο κ. Γούτος. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 58 και ο κ. Γούτος 46.

Στον Λόγγο την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 156, ο κ. Σπηλιόπουλος 179 και ο κ. Γούτος 71. Τη δεύτερη Κυριακή η κάλπη έβγαλε 168 Καλογερόπουλος και 181 Γούτος.

Στην κοινότητα Μάγειρα, 23 πήρε ο κ. Καλογερόπουλος στον πρώτο γύρο, καμία ψήφο ο κ. Σπηλιόπουλος και 20 ο κ. Γούτος. Ακριβώς τις ίδιες ψήφους πήραν και στη δεύτερη. Ο μεν κ. Καλογερόπουλος 23 ο δε κ. Γούτος 20.

Στη Μυρόβρυση ο κ. Καλογερόπουλος έφτασε την πρώτη Κυριακή τις 124 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος συγκέντρωσε 6 και ο κ. Γούτος 58. Την δεύτερη Κυριακή 96 έλαβε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος και 60 ο Χρήστος Γούτος.

Στις Νεραντζιές 135 έλαβε ο δήμαρχος την πρώτη Κυριακή, 31 ο κ. Σπηλιόπουλος και 22 ο κ. Γούτος. 126 έλαβε τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος και 57 ο Χρήστος Γούτος.

Στα Σελιανίτικα την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 225 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 67 και ο κ. Γούτος 220. Στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση ο δήμαρχος έλαβε 213 ψήφους ενώ ο κ. Γούτος υπερίσχυσε με 243.

Τέλος, στην κοινότητα Τούμπα, ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 53, ο κ. Σπηλιόπουλος 26 και ο κ. Γούτος 13 την πρώτη Κυριακή, ενώ τη δεύτερη 54 ο κ. Καλογερόπουλος και 19 ο κ. Γούτος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr