background img
banner
banner

Ανοίγουν 18.000 διαμερίσματα, δέσμευση της Ζαχαράκη από Πάτρα

Τέλος Δεκεμβρίου ανοίγει το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του οποίου επιδοτείται το 40% των δαπανών -έως 10.000 ευρώ- για αναβάθμιση κλειστών κατοικιών προς μίσθωση 1ης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα από την Πάτρα η Υπουργός Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέμβαση για το άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός υπογραμμίζοντας πως δίνουμε περισσότερες επιλογές στον πολίτη και να νοικιάσει και να αγοράσει, ενώ τόνισε η χώρα μας αποκτά για πρώτη φορά στεγαστική πολιτική» είπε μιλώντας στην εκδήλωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης και παρουσίασε πλέγμα δράσεων πάνω από 2 δισ. ευρώ που συνθέτουν την στεγαστική πολιτική. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με εκταμιεύσεις σε 1.290 δάνεια μέσα σε λίγους μήνες και αυξημένη με ροή με 880 νέες θετικές αξιολογήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. «Μέχρι το τέλος του 2024, πάνω από 18.000 πολίτες θα έχουν βρει το σπίτι τους» υπογράμμισε η Υπουργός.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς υπογράμμισε «το κλειδί για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια είναι η ελάφρυνση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων». Η Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη ανέφερε πως απαιτούνται καίριες παρεμβάσεις με τολμηρά αλλά κυρίως δίκαια μέτρα, με έμφαση στην απλούστευση του φορολογικού πλαισίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας έθεσε το θέμα για τα εκτός σχεδίου δόμησης ακίνητα μετά την «απόφαση – ταφόπλακα» του ΣτΕ. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας που συνόδευσε την Υπουργό στο παράρτημα Παιδιού και Νέων Αχαΐας «Σκαγιοπούλειο» όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Σταθακόπουλο και το προσωπικό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr