background img
banner
banner

Στόχος ανάκαμψη, με άμεση επούλωση πληγών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΩ, ΜΕ ΤΑΧΥ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Αγώνα δρόμου προκειμένου η οργάνωση να αποκτήσει εκ νέου την πληγωμένη της αξιοπρέπεια, μετά τις πρόσφατες δραματικές αλλά και ιστορικές αποχωρήσεις, εν μέσω του φόβου και για νέες διαρροές, βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας. Το πλήγμα που έχει δεχθεί, μετά τη διπλή σ ένα μήνα αποχώρηση στελεχών και μελών της «Ομπρέλας» αλλά και της ομάδας Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Ηλιόπουλου, θεωρείται μεγάλο. Δεκάδες μέλη οργανώσεων όλη την Αχαΐα έχουν ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου ενώ, από τα 41 μέλη του συντονιστικού και των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας έχουν, αποχωρήσει τα 15.

Το θέμα δεν είναι μόνο αριθμητικό, αφορά και τη λειτουργία της οργάνωσης. Εκτός από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Αχαΐας επί 8ετία και Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Σιδηρόπουλο, αποχώρησαν ο αναπληρωτής Συντονιστής και πρώην βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης, η πρώην Συντονίστρια και ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΝ Μαρία Αντύπα και τα μέλη Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου, Αλέκα Καλαπόδη, Μαρία Κουρμπανά κά. Προχθές Κυριακή, το συντονιστικό της Ν.Ε Αχαΐας προχώρησε στην αναπλήρωση στελεχών που επέλεξαν το δρόμο της εξόδου και αποφάσισε να πάει και σε εκλογές για το νέο Συντονιστή, σε αντικατάσταση του κ. Σιδηρόπουλου. Αν και στόχος ήταν η διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα, δεν υπάρχει ακόμη η ανάλογη προσφορά καθώς πολλά στελέχη επέλεξαν να τηρήσουν τάση αναμονής. Η διαδικασία για εκλογή νέου Συντονιστή οριστικοποιήθηκε πάντως για την επόμενη Δευτέρα 4 του μηνός.

Ανοικτά μέτωπα

Με την πρόσφατη διάσπαση να αποτελεί ακόμη ανοικτή πληγή, η νέα Νομαρχιακή καλείται να ανακάμψει και να επουλώσει τις πληγές και στις τοπικές οργανώσεις. Στην Αιγιάλεια πάντως και στις τρεις οργανώσεις, Αιγίου, Διακοπτού και Ακράτας δεν είχαμε αποχωρήσεις.

«Ουδείς αναντικατάστατος, οι αποχωρήσεις είναι περιορισμένες, μια μικρή μειοψηφία και τα στελέχη της συντονιστικής νομαρχιακής οργάνωσης που αναπληρώνονται. Με όλους αυτούς τους συντρόφους που αποχώρησαν θα συναντηθούμε σίγουρα και πάλι, μπορεί όχι στο κόμμα, στους διαδρόμους της αριστεράς και των δημοκρατικών αγώνων όμως σίγουρα» αναφέρει με μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας Άκης Μουρίκης.

Μέχρι να βρεθεί και πάλι ο βηματισμός, τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, ο προσυνεδριακός διάλογος με τον ορισμό Επιτροπής Συνεδρίου στη Ν.Ε. Αχαΐας που αναλάβει να παραλάβει προτάσεις για την ανασυγκρότηση, ενόψει και των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Τα πράγματα δεν είναι απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να γυρίσει σελίδα στην εσωστρέφεια καθώς ήδη στις δημοσκοπήσεις είναι τρίτο κόμμα, μετά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Εκτός από τη «δημοσκοπική πλάτη» του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ‘νιώθει’ ήδη καυτή την ανάσα του ΚΚΕ πίσω του στις μετρήσεις ενώ σύντομα θα είναι μετρήσιμο και το νέο πολιτικό σχήμα των Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Ηλιόπουλου.

Υπάρχει σχέδιο…

Μιλώντας στο Protionline.gr ο κ. Μουρίκης θέλησε να διασκεδάσει τους προβληματισμούς των οργανώσεων που θεωρούν ότι απαξιώνονται από επιλογή της νέας ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη να ανοίξει απευθείας διάλογο με τη βάση, με συλλογικότητες και φορείς, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών.
«Η αδιαμεσολάβητη σχέση και επαφή με την κοινωνία έχει ουσία όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και την αριστερά ευρύτερα. Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με το 2019 όταν υποδεχθήκαμε 3.000 νέα μέλη στην Αχαΐα αλλά δεν φροντίσαμε να γνωριστούμε όπως έπρεπε. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει, καθήκον μας είναι να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία» σύμφωνα με το στέλεχος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εποφθαλμιούν οι αποχωρούντες…

Σε επαφή βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη από την Αχαΐα τα οποία ανήκουν στον στενό πυρήνα της ανεξάρτητης πλέον βουλευτή Σίας Αναγνωστοπούλου αλλά και των πρώην βουλευτών Κώστα Σπαρτινού και Ανδρέα Ριζούλη. Η μεγάλη δημοσκοπική κάμψη που έφερε ο αλληλοσπαραγμός του τελευταίου διμήνου θέτει και γι αυτούς τον ίδιο προβληματισμό: Την πιθανότητα, η νέα πρόταση διακυβέρνησης που θα πρέπει να καταθέσουν των Ευρωεκλογών, να μην βρει πρόσφορο πεδίο στην κοινωνία. Γι αυτό και ο Σία Αναγνωστοπούλου τα προηγούμενα 24ωρα κινείται σταθερά στο μοτίβο που περιγράφει ως βασικό αντίπαλο όχι τους πρώην συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά τη ΝΔ με στόχο την ανατροπή της ηγεμονίας της. «Τους τελευταίους μήνες, αυτή η εσωτερική φαγωμάρα, η έλλειψη δημοκρατικότητας, οι πολιτικές απόψεις που γέρνουν προς τη μια κα την άλλη πλευρά, δεν βοηθούσαν … Είναι τώρα η στιγμή να κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση στη βουλή, εμείς τουλάχιστο αυτό θα κάνουμε ανοίγοντας τη συζήτηση για τον αριστερό προοδευτικό χώρο που πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα!» αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr