background img
banner
banner

Σήμερα το νέο Συντονιστικό Αχαΐας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ΑΙΧΜΗ ΓΙΑ… ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΜΕ «ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ» ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Από σήμερα το απόγευμα -με την αναπλήρωση των μελών που αποχώρησαν και την εκλογή του νέου συντονιστικού- ξεκινά η προσπάθεια ανασύνταξης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κύμα παραιτήσεων του περασμένου μήνα Νοέμβρη με τη βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου, τους πρώην βουλευτές Κώστα Μάρκου, Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη να έχουν ήδη αποχαιρετίσει το κόμμα που τους ανέδειξε.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το φαβορί για τη θέση του Συντονιστή της Ν.Ε., αλλά και του αναπληρωτή Συντονιστή, στη θέση των Μιχάλη Σιδηρόπουλου και Μαρίας Αντύπα που αποχώρησαν. Πηγές του οργάνου ξεκαθαρίζουν πάντως ότι κατά την μυστική ψηφοφορία σήμερα, όλες οι εκκρεμότητες που άνοιξαν μετά τις αποχωρήσεις, θα έχουν κλείσει οριστικά.

«Στη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών την άνοιξη του 2022 προέκυψε μια λίστα μελών με 6.000 άτομα στην Αχαΐα, όσοι ήσαν περίπου και αυτοί που συμμετείχαν πρόσφατα στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κ. Κασσελάκη. Θέλουμε οι σύντροφοι και φίλοι μας αυτοί να μας ακολουθήσουν στην ανασυγκρότηση που θα επιχειρηθεί ασε επίπεδο πολιτικής και επεξεργασμένων θέσεων. Σε επίπεδο οργάνων θα έχουμε ένα προσωρινό σχήμα, με την εκλογή -για πρώτη φορά στην Αχαΐα- Νομαρχιακής Επιτροπής απευθείας από τη βάση να επίκειται, πιθανότατα μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους» αναφέρει στo Protionline.gr στέλεχος της κομματικής οργάνωσης της Πάτρας που έχει συντονιστικό ρόλο στις διαδικασίες, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις.
Είναι προφανές βέβαια ότι η ρήξη με τη διάσπαση και τις αποχωρήσεις, έχει ανοίξει μεγάλες πληγές! Τελευταία, από το Συντονιστικό της Νομαρχιακής και των 11 οργανώσεων δήμων, έχει αποχωρήσει ο ένας στους τέσσερις. Στελέχη που κινητοποιήθηκαν πρόσφατα, σβήνουν και γράφουν, εκτιμώντας ότι στη βάση τα στελέχη που άνοιξαν την πόρτα είναι πολύ λιγότερα, σε μια αναλογία αποχωρήσεων μικρότερη από τον έναν στους 10…

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια τάση επιστροφής παλαιών στελεχών στα Συντονιστικά των οργανώσεων η οποία μένει να επιβεβαιωθεί βέβαια και από τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν στις αρχές του έτους, στις εσωκομματικές εκλογές για συνέδρους και Οργανώσεις Μελών. Μέλη που αποχώρησαν ετοιμάζονται πάντως να σηκώσουν τα μανίκια, από αύριο.
Ήδη γίνονται ατύπως ‘δεικτικά σχόλια’ για «αναστήλωση με παλιά υλικά και επιστροφή στην εποχή πριν το 2013» η οποία ερμηνεύεται -σε εκλογικά ποσοστά κάτω του 5%- προ της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα!

Η απάντηση του στελέχους από το νέο συντονιστικό της Ν.Ε. Αχαΐας, είναι σαφής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στα μέλη του με βάση το νέο καταστατικό της άνοιξης του 2022 που για εμάς αποτελεί και τη μεγάλη παρακαταθήκη του ηγέτη που οδήγησε το κόμμα στην εξουσία. Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με τους πρώην συντρόφους, δε θα συνεχίζει να μας κατατρέχει άλλο η εσωστρέφεια, το επόμενο διάστημα το κόμμα θα ‘γειωθεί’ και πάλι με τους συλλόγους, οργανώσεις, επιμελητήρια αλλά και τα κοινωνικά κινήματα, διαδικασία την οποία ψήφισαν μεν αλλά -επί της ουσίας- αντιπάλεψαν στο εσωτερικό όσοι σήμερα έχουν αποχωρήσει…» απαντά μέσω του Protionline.gr.

Είναι προφανές ότι, με βάση τα δημοσκοπικά ποσοστά και την ελεύθερη πτώση, ότι ο χρόνος για μια… παρατεταμένη εκκόλαψη της νέας διοικητικής μορφής και νέες θεωρητικές συζητήσεις είναι μηδαμινός καθώς, και για τις δύο πλευρές, η ‘δημοσκόπηση στην κάλπη’ των Ευρωεκλογών την άνοιξη θα είναι η περίοδος μεγάλων αποκαλύψεων!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr