background img
banner
banner

Μόνοι και πιο… άνετα

«ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ» ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΧΑΪΑΣ – ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΤΕΓΗ «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του ονόματός της, η «Νέα Αριστερά» σηκώνει άμεσα και την πολιτική… μαρκίζα της στην Πάτρα όπου θα είναι σε κοινή στέγη με το νέο πολιτικό γραφείο για την αχαιή βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου. Η εκλογή προσωρινού συντονιστικού οργάνου θα ακολουθήσει τη νέα κίνηση που προέκυψε μετά από ανεπιθύμητη για τα στελέχη της «κυοφορία» του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αυτή την περίοδο οι βουλευτές που συγκροτούν την κίνηση αυτή εστιάζουν στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού όπου θα δοθεί το «στίγμα» τους και, ελπίζουν, ότι θα γίνουν πιο ξεκάθαρες οι πολιτικές διαφορές με τους πρώην πλέον «συντρόφους».
Σε επαφή προκειμένου να συγκροτηθεί η οργάνωση της νέας πολιτικής κίνησης, εκτός της Σίας Αναγνωστοπούλου, είναι και ο πρώην βουλευτές Αχαΐας Κώστα Σπαρτινός.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Αχαΐας προχώρησε αργά προχθές στην εκλογή νέου Συντονιστικού οργάνου, με νέο γραμματέα το Φώτη Βασιλακόπουλο, παλαιό στέλεχος και μέλος του προεδρείου ης Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Κατά τη διαδικασία έγινε μερική αναπλήρωση των 15 που αποχώρησαν πρόσφατα, με την «Ομπρέλα» και τη νέα «φουρνιά» όσων ακολούθησαν στην έξοδο την κ. Αναγνωστοπούλου. Δέκα από μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αναπληρώθηκαν προχθές, με το νέο Συντονιστικό να επισημαίνει ότι οφείλεται στη ποσόστωση που μπήκε πρόσφατα, 50-50, άνδρες και γυναίκες. Το νέο Συντονιστικό παραπέμπει στις εκλογές που θα γίνουν τον Ιανουάριο για συνέδρους και, για πρώτη φορά, εκλογή συντονιστικών οργάνων σε Νομαρχιακή και Οργανώσεις μελών ανά δήμο, από τη βάση!

«Τέλος η εσωστρέφεια»

«Είμαστε εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος του κόμματος είναι εδώ. Είχαμε μικρό αριθμό αποχωρήσεων, η διαδικασία της Δευτέρας δείχνει ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να προσφέρει. Από τη στιγμή που κάποιοι αποχώρησαν, αναπληρώθηκαν. Αντίπαλός μας είναι η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, από εδώ και πέρα το βλέμμα είναι στην κοινωνία, η ανασυγκρότηση των τοπικών οργανώσεων είναι μια διαδικασία που δεν θα εμποδίσει το συντονιστικό και τη Ν.Ε. Αχαΐας να κάνει τα απαραίτητα βήματα εξωστρέφειας που ζητά η βάση» σχολιάζει ο Φώτης Βασιλακόπουλος, νέος Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αχαΐας. Πλέον δεν υπάρχει άλλος χώρος για εσωστρέφεια μέσα στην οργάνωση, υποστηρίζει, τονίζοντας: «Όταν οι πολίτες αναζητούν λύσεις σε επίπεδο καθημερινότητας, η αριστερά, μέσα από το προοδευτικό της πρίσμα, πρέπει να προσδώσει νέο όραμα στην κοινωνία. Η διαδικασία ανασυγκρότησης της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι βήμα προς την εξωστρέφεια. Την κοινωνία δεν την αφορούν τα εσωκομματικά μας αλλά η δύσκολη καθημερινότητα, η ακρίβεια, η ασφάλεια του πολίτη, η διαχείριση του τεράστιου ιδιωτικού χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι δίνει τις λύσεις τώρα, ούτε χθες, ούτε αύριο».

«Δεν κουνάμε τα μαντίλια»

«Στην προσπάθεια της ‘Νέας Αριστεράς’ θα βοηθήσουν πολλοί, και από αυτούς που είναι γνωστό ότι έφυγαν αλλά και πολύς κόσμος που αποχωρεί χωρίς να το διατυμπανίζει… Δεν είναι στην πρακτική μας να ‘κουνάμε μαντίλια’, η νέα πολιτική κίνηση είναι αυτή που δίνει το στίγμα προς τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, αποτελούμενου από άτομα που διαθέτουν και σοβαρότητα και αξιοπιστία» επισημαίνει ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπαρτινός. «Σε επόμενη φάση απαιτείται ένας συντονισμός σε τοπικό επίπεδο σε επόμενη φάση θα πάμε και σε κάποια συνεδριακή διαδικασία με στόχο μια πλήρη οργάνωση. Αυτό είναι το τυπικό διότι ως νέο κόμμα θα πρέπει να δώσουμε βάση μια πρώτη μεγάλη ουσιαστική μάχη στην κοινωνία, τη δοκιμασία της πολιτικής μας πρότασης στην κάλπη των Ευρωεκλογών, για τότε θα είμαστε έτοιμοι. Η πολιτική μας πρόταση δεν θα αναμένει να παρουσιαστεί βέβαια παραμονές των Ευρωεκλογών αλλά νωρίτερα, από αύριο κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού που είναι το κατάλληλο έδαφος για εμάς που είμαστε ακόμη στο ξεκίνημά, να παρουσιαστεί η προγραμματική μας πλατφόρμα καθώς η οικονομία είναι το πεδίο όπου δοκιμάζονται κατά βάση οι προτάσεις των κομμάτων και η συνολική μας άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα» αναφέρει ο κ. Σπαρτινός.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr