background img
banner
banner

Πάτησε… πόδι η Αιγιάλεια

ΣΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Μ. ΑΙΓΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας και τις οργανώσεις μελών (Ο.Μ.) στους δήμους της Αχαΐας με πέντε στελέχη της οργάνωσης του Αιγίου να εκλέγονται στο νέο νομαρχιακό συντονιστικό όργανο.

Πρόκειται για τους Ιερόθεο Μουρίκη και Δημήτρη Παπαγεωργίου που ήσαν και μέλη του τοπικού συντονιστικού αλλά και τους ∆ημήτρη ∆εληγεωργόπουλο (ο ασφαλιστής και όχι ο φιλόλογος), Μαρία Ιατροπούλου και Παναγιώτα Χριστοπούλου. Στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων του κόμματος, σε όλη την Αχαΐα, ψήφισαν 2.000 περίπου μέλη ενώ 365 είναι οι ψηφίσαντες σε Αίγιο, Διακοπτό και Ακράτα (Ο.Μ. Ανατολικής Αιγιάλειας).

Παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, πριν από ένα εξάμηνο, στην Αχαΐαείχαν προσέλθει 5.000 άτομα, τα τοπικά στελέχη κάνουν λόγο για μια πολύ ικανοποιητική προσέλευση, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα δεδομένα του κόμματος που είναι η εκλογή τοπικών οργάνων από τη βάση!

«Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ξεπέρασε την προσδοκία και αυτό μας κάνει αισιόδοξους. Πρώτη φορά μπορούσαν να ψηφίσουν όλα τα μέλη, μέχρι τώρα αυτές οι εκλογές γίνονταν με αντιπροσώπους» ανέφερε ο Φώτης Βασιλακόπουλος, απερχόμενος συντονιστής του κόμματος στην Αχαΐα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η εκλογική επιτροπή στην Πάτρα συνεδρίαζε για να εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα για τα Συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και στην Αιγιάλεια καθώς, λόγω του ασυμβίβαστου μεταξύ μέλους της Ν.Ε. και Συντονιστικού τοπικού οργάνου, πολλά στελέχη θα έπρεπε να διαλέξουν…

Μεθοδεύεται η επανίδρυση…

Το διάστημα που θα ακολουθήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να βρουν μια κοινή συνισταμένη για την οργανωτική αναδιάρθρωση, με την πίεση εκ μέρους του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών στο κόμμα, από την ανάδειξη των Ευρωβουλευτών έως και τις εσωτερικές διαδικασίες και… δημοψηφίσματα, να συναντά όμως ισχυρές αντιδράσεις.

«Μετά τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οδηγείται σ ένα καταστατικό συνέδριο και μια σειρά από διαδικασίες που οδηγούν στην αναδιάρθρωση. Σε μια κοινωνία που αλλάζει και ένα κόμμα που θέλει να έχει μια νέα πολιτική πρόταση στις επόμενες εκλογές, η προσαρμογή στη νέα τεχνολογία είναι αναπόδραστη αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει, αφενός, συντεταγμένα με βάση το καταστατικό μας και, αφετέρου, να λάβει υπόψη τα προβλήματα αξιοπιστίας και ασφάλειας στην νέα ‘ψηφιακή εποχή’ τα οποία βέβαια δεν τα αντιμετωπίζει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τα άλλα κόμματα και μηχανισμούς» αναφέρει το μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας Ιερόθεος (Άκης) Μουρίκης.

Για τους «εκσυγχρονιστές» εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ανασυγκρότηση και η αλλαγή φυσιογνωμίας του κόμματος αφορά μια περισσότερο ‘εξωστρεφή’ δράση με άξονα την ψηφιοποίηση η οποία ευθυμούν να επεκταθεί γενικότερα ώστε να αποκτήσουν και τα μέλη μια γνώμη και επαφή με το κόμμα, πέραν την φυσικής παρουσίας που κυριαρχούσε στην Αριστερά και παραμένει ακόμη πάντως περιοριστικός όρος συμμετοχής για πολλούς….


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr